Ishrana 3

06.07.2024.

15:42

Treniranje ili zdrav režim ishrane - šta brže "topi" kilograme? VIDEO

Sa dolaskom letnjih dana, većina nas posvetila se svom izgledu, posebno kada je telo u pitanju.

Izvor: B92/PrvaTv

Treniranje ili zdrav režim ishrane - šta brže "topi" kilograme? VIDEO
Undrey/Shutterstock

Podeli:

Neki su pripazili na ishranu te se zdravije hrane, dok drugi sate i sate provode na fitnesu i u teretani. Ipak, dilema je uvek tu: da li se kilogrami brže skidaju treniranjem ili dobrim režimom ishrane?

Nutriionistkinja Tatjana Pejović rekla je da smatra da su ljudi najpre loše informisani o ovoj temi.

Možda vas zanima

"Gojaznost je multifaktoralno oboljenje i ne možemo kriviti pojedinačne uzroke. Svako ko želi sebi da pomogne najpre mora da ima dobre informacije i da primeni prave principe. Imamo ljude koji ekstremno treniraju kako bi "mogli" da jedu šta požele", rekla je Pejović u emisiji Jutro televizije prva, dok je fitnes instruktor Dejan Halaj dodao:

"Moje mišljenje je da smo mi skloni da se sa hranom maslo više opustimo. I čim više treniramo, obično zbog toga jedemo malo više. Poenta je ipak u balansu. Moramo trenirati zbog zdravlja, pre svega, pa potom zbog rezultata. A sa druge strane, ne možemo se odreći svih stvari koje volimo", rekao je Dejan i nastavio:

Možda vas zanima

"Kad ne treniramo - mišići atrofiraju. Moramo da treniramo jer je time naš metabolizam brži i jači i može da se izbori sa raznim bolestima i jačamo imunitet, koji nam je najviše potreban", rekao je instruktor, a više o ovoj temi pogledajte u nastavku.

Izvor: Prva tv

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: