Ishrana 0

02.07.2024.

9:15

Četiri idealna doručka kojima ćete uneti proteine u telo

Početi dan doručkom bogatim proteinima jedan je od najboljih načina da imate energiju tokom dana.

Izvor: Index.hr

Četiri idealna doručka kojima ćete uneti proteine u telo
Shutterstock/Timolina

Podeli:

Kombinovanje hranljivih namirnica koje dobro deluju na organizam, kao što su voće, povrće, ovas, semenke i slično, osim energije, ima i druge prednosti.

Proteini su važni za konzumiranje jer su ključni u održavanju različitih telesnih funkcija, uključujući regeneraciju mišića, metabolizam i podsticanje sitosti.

U nastavku izdvajamo nekoliko dobrih opcija za doručak sa visokim sadržajem proteina koje možete pripremiti na jednostavan način.

Omlet sa povrćem

Jaja su mnogima omiljeni doručak, a mogu se pripremiti na različite načine, pa i kao omlet sa povrćem. Pripremite omlet pun proteina kombinovanjem jaja sa vašim omiljenim povrćem, kao što su spanać, paradajz i paprika.

Da biste obezbedili još bolji ukus i povećali sadržaj proteina, možete dodati sir.

 

Puding od čia semenki

Čia semenke su poznate po svojim prednostima pri mršavljenju, ali takođe mogu poboljšati zdravlje srca i ojačati kosti, prenosi Health Shots.

Da biste pripremili puding od čia semenki, pomešajte određenu količinu semenki sa mlekom i ostavite preko noći da se formira kremasti puding.

Da biste bili sigurni da je puding ukusan, dodajte bobice i/ili orahe. Odredite proporcije prema sopstvenim željama.

Tost sa avokadom i jajetom

Avokado i jaje su odlične opcije za doručak, posebno kada se kombinuju sa tostom. Avokado možete narezati ili zgnječiti, a jaja pripremiti na bilo koji način.

Ovaj doručak je bogat zdravim mastima, vitaminima i vlaknima i jedna je od najboljih opcija za doručak na listi, prenosi Health Shots.

Smuti od badema i kakaa

Smutiji su još jedna popularna opcija za doručak i mogu se pripremiti na različite načine. Za one koji ne vole potpuno zelene smutije, mogu da probaju kombinaciju badema i kakaa. Za ovaj smuti biće vam potrebno bademovo mleko, kakao prah, merica proteinskog praha i šaka spanaća. Od ovih sastojaka možete pripremiti smuti u zavisnosti od vaših želja, a bogat je proteinima i antioksidansima.

 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: