Ishrana 0

28.06.2024.

11:41

Zdravo i ukusno: Ovo povrće je saveznik mršavljenju

Uključivanje povrća u svakodnevnu ishranu pomoći će vam da brže smršate i smanjite masnoću na stomaku.

Izvor: Klix.ba

Zdravo i ukusno: Ovo povrće je saveznik mršavljenju
Pormezz/Shutterstock

Podeli:

Međutim, određene vrste povrća mogu dodatno ubrzati ovaj proces.

Povrće je poznato po tome što ima malo kalorija i mnogo vlakana, što nas zapravo duže drži sitima.

Šargarepa

Šargarepa je odličan izvor vitamina A, karotenoida i drugih antioksidanata koji pomažu u smanjenju telesne masti, ubrzavaju gubitak težine i pomažu u sprečavanju zdravstvenih problema povezanih sa gojaznošću. Možete je jesti svežu, kao dodatak salatama, kuvanu kao dodatak čorbi ili pečenu sa krompirom i slatkim krompirom.

Možda vas zanima

Pasulj

Istraživanja pokazuju da redovna konzumacija pasulja može smanjiti rizik od gojaznosti, jer je bogat rastvorljivim vlaknima, koja se bore protiv upale i sprečavaju nakupljanje masti na stomaku. Takođe pomaže u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, poznatog faktora koji doprinosi prekomernoj težini.

Špargla

Špargla je niskokalorično povrće koje je puno rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, što pomaže u dugotrajnoj sitosti i smanjenom grickanju između obroka. Stimuliše varenje i metabolizam, što je neophodno za efikasno sagorevanje masti. Špargla je takođe bogata raznim mineralima, uključujući kalcijum, gvožđe, cink, magnezijum, bakar i kalijum.

Možda vas zanima

Sve veća pojava kopija leka

SZO upozorava na štetnosti lažnog leka

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) izdala je globalno upozorenje o lažnom leku Ozempik - leku za dijabetes tipa 2 koji je postao popularan kao metoda za mršavljenje.

20:27

20.6.2024.

9 d

Paprika

Paprika je bogata hranljivim materijama i sadrži malo kalorija, povećava osećaj sitosti posle obroka i pomaže u sprečavanju prejedanja. Njihov sadržaj vlakana i jedinjenje kapsaicin doprinose efikasnosti mršavljenja i pomažu u smanjenju masnih naslaga na stomaku.

Brokoli

Brokoli sadrži fitokemikalije, moćne antioksidante koji pomažu u smanjenju telesne masti. Osim toga, puna je vlakana, minerala i vitamina, koji imaju brojne prednosti za organizam. Jedna porcija brokolija obezbeđuje značajne količine vitamina B2, B6, C, K, kao i fosfora, magnezijuma, proteina i omega-3 masnih kiselina.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: