Bolesti 1

08.10.2024.

17:46

Inovativna terapija za lečenje eozinofilnog ezofagitisa veoma uspešna VIDEO

Učestalost raznih alergija sve je češća pa se tako mnogima javlja alergija na hranu, polen, životinjsku dlaku, lekove...

Izvor: B92/Prva Tv

Inovativna terapija za lečenje eozinofilnog ezofagitisa veoma uspešna VIDEO
Shutterstock/Fer Gregory

Podeli:

One se javljaju kako kod dece, tako i kod odraslih. 

Marija Mitrović, osnovala je Nacionalno udruženje "EoE – Više od alergije"- kako bi pomogla svom sinu koji boluje od eozinofilnog ezofagitisa (bolest jednjaka čiji je uzročnik alergija), koji predstavlja jednu vrstu alergijske reakcije. Dobre vesti su da je nakon šest godina uspela da izbori inovativnu terapiju za njega, ali i ostalu decu.

Marija je u emisiji "150 minuta" govorila o primeni ove terapije koja je već uspešno delovala na troje dece.

"Za ovu bolest najpre je teško pronaći alergen. Ako se pronađe, može da se izleči, a ukoliko ne, lečićemo ga tako što ćemo najpre pristupiti dijetama i konvencionalnim metodama, lekovima, a kada iscrpimo sve mogućnosti onda je tu biološka terapija. Što se tiče naše terapije, ona je jako dobra, ispitana i potpuno bezbedna, već dugo se primenjuje i u Americi i u Evropi. Daje se na 15-ak dana i nema nikakve neželjene reakcije. Očekivano vreme za primenu terapije je oko dve godine, ali se gastroskopijom i ostalim analizama prati stanje pacijenta", istakla je Marija Mitrović, a više o ovoj temi pogledajte u video-priogu koji sledi.

Izvor: Prva

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: