Bolesti 8

02.10.2024.

21:40

"Da li dete treba voditi u vrtić ako kašlje i curi mu nos?": Pitanje koje je izazvalo lavinu komentara ANKETA

Polazak u vrtić, ali i početak nove školske godine sa sobom donosi i povećan broj virusa i prehlada među decom. Postoje brojna pitanja koja muče roditelje kada je u pitanju zdravlje dece, a jedno postavljeno u fejsbuk grupi bebac.com podstaklo je rasrpavu.

Izvor: B92.net

"Da li dete treba voditi u vrtić ako kašlje i curi mu nos?": Pitanje koje je izazvalo lavinu komentara ANKETA
Shutterstock/brizmaker

Podeli:

"Detetu curi nos i kašlje, a nema temperaturu. Da li ga treba odvesti u vrtić?", glasilo je pitanje u pomenutoj fejsbuk grupi, a komentari su vrlo brzo počeli da se nižu.

Mišljenja su bila poprilično podeljena.

"Ovo je vrlo delikatno pitanje. Prošle godine sam decu povlačila iz vrtića čim im nosić krene ili se zakašlju, jer je takav dogovor bio sa vaspitačima zarad druge dece. Međutim, uporno se ponavljala situacija da ja povučem decu, ozdrave potpuno i ja ih vratim u kolektiv i tri dana nakon toga oni ponovo dolaze bolesni kući gde pri odlasku po njih vidim i čujem decu koja kašlju, curi im nos i borave tamo. Prosto nije ispoštovan dogovor. Od ove godine ako nisu baš bolesni nego se zakašlju malo ili im krene malo tek tek nos, ja ih vodim", glasio je jedan od komentara.

"Pošto svi dovode decu u vrtić slinave i sa kašljem, ako ih non-stop povlačite imunitet neće steći nikad", "Naravno da treba ići u vrtić. Normalno je da detetu curi nos i da kašlje. Tako stiče dete imunitet, a ne za svaku sitnicu kod pedijatra. Kada krene u školu, da li će i tada biti kući ako mu curi nos ili kašlje? Možda i kada krene na fakultet", bili su još neki komentari roditelja koji smatraju da deca u takvoj situaciji ipak treba da idu u vrtić.

Međutim, bilo je i onih koji smatraju da tada nikako ne treba voditi decu u vrtić.

"Ne, jer oni su mali i kijaju po drugima, a možda se sutra pojavi i ta temperatura... Brže će ozdraviti van kolektiva, a neće zaraziti drugu decu, bar 3-5 dana nek dete lepo ozdravi", "Ne. Tako se i šire virusi i bakterije i baš zato su u vrtićima stalno bolesna deca. Da ima savesnih roditelja ne bi bilo tako", "Ne naravno. Jer i njemu se stanje može pogoršati i preneti drugoj deci", neki su od komentara.

Nas zanima šta vi mislite?

loader

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: