Aktuelno 0

23.10.2024.

14:34

Migrena Tanji otežava život 27 godina: "Da nisam majka, radije bih živela kraće nego ovako" VIDEO

Glavobolja je samo jedna od pet faza migrene, a kako izgleda život sa njom ispričala je Tanja Egeljić, koja već 27 godina pati od ove bolesti zbog koje je propustila mnoge važne trenutke u životu.

Izvor: b92.net/Prva Tv

Migrena Tanji otežava život 27 godina: "Da nisam majka, radije bih živela kraće nego ovako" VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Iako mnogi ne prave razliku između glavobolje i migrene - jednako je bolna i jedna i drua, reč je o dve različite pojave.

Glavobolja je, zapravo, samo jedna od pet faza migrene, kako je to objasnio neurolog dr Aleksandar Pantović.

Naravno, ne raguju svi ljudi jednako na sve te faze, ali najmračniji deo je ona peta, kada su zbog migrene mnogi primorani da propuste važne životne trenutke.

Kako to izgleda u praksi, za Prvu TV je ispričala Tanja Egeljić, koja već 27 godina muku muči s migrenom. Čak i u emisiju je došla s jakom glavoboljom, što je pravi podvig.

"S godinama sam shvatila da je kod mene okidač za migrenu ne samo stres, već i sreća. Već 27 godina patim od najtežeg oblika migrene i ne smem ni da se obradujem. Kod mene je sve počelo posle porđaja", rekla je Tanja, pa dodala:

"Tada su mi se pojavile prve migrene. Doduše, imam i nasledni faktor, moja majka je bolovala od migrene", istakla je Tanja, uz objašnjenje da zbog toga, činjenice da je najjače bolove imala kad je trebalo da dobije menstruaciju, ali i zbog bebe u kući, nije odmah potražila lekarsku pomoć.

Vremenom, kako je istakla, bilo joj je sve gore.

"U mesec dana po 15 dana sam imala strašne migrene, u kontinuitetu...", navela je Tanja, koja je zbog migrene propustila i polazak deteta u školu.

Ona je navela da i nakon tih 15 dana, traje oporavak.

"Da nisam majka, radije bih birala da živim kraće nego da se do kraja života borim sa ovim", navela je Tanja.

Više o tome možete da pogledate u videu ispod.

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: