Aktuelno 1

01.10.2024.

15:46

Doktor tvrdi: "Lek protiv ćelavosti smanjuje polni organ" VIDEO

Finasterid je oralni lek i koristi se za lečenje muške ćelavosti, ali može da ima nuspojave, tipa smanjenje libida i erektilna disfunkcija, a može da izazove i smanjenje polnog uda.

Izvor: B92.net/TV Prva

Doktor tvrdi: "Lek protiv ćelavosti smanjuje polni organ" VIDEO
Dragana Gordic/Shutterstock

Podeli:

O tome, ali i šta sve ugrožava plodnost kod muškaraca, za TV Prva govorio je urolog dr Aleksandar Milošević.

"Ovo je lek je dugo bio u upotrebi, korisšćen je lečenje prostate, ali nije predstavlajo problem, jer su mahom bili stariji muškarci. Međutim uvođenjem tog leka, pošto je on blokator i smanjuje prostatu, ali smanjuje i uticaj testosterona na rast kose, dok po telu razvija dlake i vrlo je opasan... On, ustavri, smanjuje testosteron, smanjuje prostatu i smanjuje opadanje kose. Dakle, ne utiče na preteran rast već sprečava opadanje", istako je dr Milošević, pa dodao:

"Naravno, utiče i na impontenciju, jer blokira testosteron, a to je najbitniji hormon za muškarce i žene, samo što ga žene imaju deset puta manje. Bitan je za sve naše funkcije, među kojima je i sterilitet. Smanjuje od 10 do 20 odsto testosterona, što je u ovo moderno vreme mnogo manje nego što je bio kod naših generacija i starijih, jer su onda bili i aktivniji. Nije bilo toliko programa preko društvenih mreža, nije bilo idealizovanja života, izgleda, lepote i mladosti..."

Prema njegovim rečima, na delu je posledica "tog, novog razvoja".

"Svaki lek ima dobru i lošu stranu".

dr Milošević je naveo da ovaj lek utiče i na smanjenje polnog organa.

Više o tome možete da pogledate u videu ispod.

Izvor: Prva

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: