Aktuelno 0

24.09.2024.

10:54

Podrška deci oboleloj od malignih bolesti: Za bolnice po meri deteta

NURDOR obeležava Zlatni septembar - mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, tako što će 27. septembra sa početkom u 16h organizovati program za decu i kreativne radionice u 35 gradova širom Srbije.

Izvor: B92.net

Podrška deci oboleloj od malignih bolesti: Za bolnice po meri deteta
NURDOR

Podeli:

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Na nama kao društvu je odgovornost da obezbedimo najbolje moguće uslove i kvalitet lečenja u svim zdravstvenim centrima u Srbiji. To podrazumeva rekonstrukciju/adaptaciju hematoonkoloških odeljenja prema najvišim standardima, ulaganje u opremu i zdravstveni kadar i stvaranje toplog, podržavajućeg okruženja prilagođenog deci.

Zahvaljujući podršci donatora NURDOR kontinuirano radi na ulaganju u svih šest hematoonkoloških odeljenja u zemlji. Godine 2018 izgrađeno je potpuno novo hematoonkološko odeljenje u NIšu i u potpunosti renovirano odeljenje u Kragujevcu. Za 20 godina postojanja ukupno je uloženo više od 3 miliona evra za opremanje svih odeljenja, organizovao stručno usavršavanje lekara i medicinskih sestara.

Pred nama je projekat rekonstrukcije hematoonkološkog odeljenja u Institutu za zaštitutu dece i omladine Vojvodine kao i rekonstrukcija hematookološkog odeljenja u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Tiršovoj.

Kako bi svi zajedno nastavili da se borimo za bolnice po meri deteta, ove godine mesec podrške deci oboleloj od raka Zlatni septembar posvećujemo širenju vizije o značaju kontinuriane podrške hrabroj deci i njihovim porodicama tokom velikih životnih bitki, kao i prikupljanju sredstava za realizaciju predstojećih projekta i nastavku ulaganja u podizanje nivoa zdravstvene zaštite u svim centrima lečenja.

U okviru meseca podrške deci oboleloj od raka, dana 27. septembra na centralnim trgovima u 35 gradova širom Srbije biće organizovan program za decu i kreativne radionice. Akcija će navedenog datuma biti održana u sledećim gradovima: Beograd, Niš, Novi Sad, Zrenjanin, Pančevo, Kragujevac, Koceljeva, Valjevo, Ub, Lazarevac, Ivanjica, Sombor, Vranje, Vladičin Han, Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Leskovac, Pirot, Lebane, Kruševac, Rekovac, Čačak, Smederevo, Paraćin, Zlatibor, Prokuplje, Vlasotince, Bajina Bašta, Požarevac, Šabac, Ruma, Zaječar.

Tačne lokacije objavljene su na sajtu NURDOR-a i na društvenim mrežama. Pozivamo sve građane i društveno odgovorne kompanije da nam se pridruže na događaju, kao i da podrže akciju putem NURDOR izazova na društvenim mrežama, slanjem poruke 2 na 1150 za redovno mesečno doniranje u iznosu od 200 rsd.

Samo udruženim snagama možemo dosanjati naš san u koji verujemo i koji smo zajedno počeli da ostvarujemo - Bolnice po meri deteta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: