Aktuelno 0

21.09.2024.

10:19

Lončar obišao zdravstvene ustanove: Poziva građane na besplatne preglede kod gastroenterologa i hematologa

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, dr Zlatibor Loncar ovog jutra je od sedam časova obilazio beogradske zdravstvene ustanove u kojima se sprovodi akcija rešavanja lista čekanja za CT pregled.

Izvor: B92.net

Lončar obišao zdravstvene ustanove: Poziva građane na besplatne preglede kod gastroenterologa i hematologa
Ministarstvo zdravlja

Podeli:

Ministar je na licu mesta u direktnoj komunikaciji sa građanima kojima su zakazani pregledi želeo da se uveri kako je sve organizovano i da li ima nekih problema.

"Izuzetno sam zadovoljan kako sve funkcionise. Neki sitniji problemi se rešsavaju u hodu i za sada sve protiče u najboljem redu. Tu sam i da pruzim podršku svim zdravstvenim radnicima, koji su prepoznali ovaj trenutak i rešenost države da neke stvari, koje su godinama potiskivane i ostajale nerelugisane, najzad reši. Hvala im na tome, hvala im na trudu koji ulažu i što su toliko posvećeni kada je u pitanju zdravlje naših građana, rekao je ovom prilikom ministar Lončar, nagalašavajući da je primetno da je današnja akcija mnogo bolje funkcionisala u ustanovama gde su sa svojim zaposlenima bili direktori i glavni rukovodioci tih ustanova.

Ministarstvo zdravlja

"Posebno bih istakao IKVB Dedinje, gde su pored najavljenih CT pregleda, organizovali da se rade koronarografijume, elektrofizioloske procedure i pregledi magnetnoj rezonanci i samo na taj način će danas da reše 60 pacijenata sa lista čekanja za ove oblasti", podvukao je Lončar.

On je ovom prilikom pozvao građane da iskoriste i akciju besplatnih preventivnih pregleda, koja se sutra (nedelja, 22.09.) održava u svim zdravstvenim ustanovama širom Srbije, i da se pregledaju kod
gastroeneterologa i hematologa, urade tumor markere CEA, CA 19-9, i AFP, kao i sve ostale analize  koje su najavljene.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: