Aktuelno 10

11.09.2024.

20:11

Žena doživela horor zbog operacije zadnjice: "Bila sam u agoniji, izašla sam sa dve rupe"

Majka troje djece želela je da ode na operaciju u Tursku, ali ipak se odlučila za salon koji je pronašla na Fejsbuku.

Izvor: Večernji.hr

Žena doživela horor zbog operacije zadnjice: "Bila sam u agoniji, izašla sam sa dve rupe"
Shutterstock/RusAKphoto

Podeli:

Melisa Kravford (30), iz Belfasta u Severnoj Irskoj, oduvek je bila svesna svoje "ravne" pozadine i tražila je načine da se oseća sigurnije u svom telu.

Prvo je razmišljala o odlasku u Tursku na "tekući BBL" (eng. Brazilian Butt Lift), ali kao zaposlena majka troje dece odlučila je da pronađe salon bliže kući, piše The Sun.

Melisa, inače radnica za podršku žrtvama, na Fejsbuku je slučajno naišla na kozmetičarku koja nudi taj tretman i rezervisala je termin.

Ispričala je da je izdvojila 1.700 funti za nehirurško podizanje zadnjice i tretman popunjavanja obrva. 

"Nikad nisam čula za taj salon, ali je kozmetičarka objavljivala radove na Fejsbuku", ispričala je Melisa.

Tretmanu je bila podvrgnuta 8. maja i rekla je da je osećala "neizdrživ" bol jer joj je jedan litar filera ubrizgan u zadnjicu iglom veličine one za liposukciju. 

Melisa tvrdi da joj nikada nije rečeno da potpiše bilo kakve dokumente niti joj je pokazano koje proizvode unose u njeno telo.

"Jednostavno je donela veliku prozirnu torbu s unapred napunjenim špricevima. Bila je jako teška i masivna", opisala je Melisa.

Kozmetičarka joj je prvo filere ubrizgala u zadnjicu, a pre tretmana ubrizgala joj je i lidokain za umrtvljivanje. 

"Samo je pitala jesam li alergična na nešto, ali nisam morala ništa da potpišem. Sećam se da sam se uspaničila jer nisam mislila da je to dobar znak, ali sam silno želela da se tretman obavi. Nije mi pokazala šta će koristiti i nije mi pokazala nijedan rok trajanja na proizvodima", rekla je Melisa.

Kozmetičarka je Melisi predložila da u zadnjicu stavi jedan litar filera.

"Zalepila sam se za krevet u znoju. Odeća mi je bila natopljena i grizla sam ruku. Bilo je mučno. Kad je završila, osetila sam veliko olakšanje. Osećala sam se kao da ću se onesvestiti", ispričala je Melisa. 

Rečeno joj je da će joj ostati oteklina i da će te prve noći morati da leži na stomak. 

Međutim, bolovi su, kako je opisala, bili gori od porođaja, a 24 sata nakon kozmetičkog na zadnjici su počeli da joj rastu apscesi.

"Sve vreme sam slala poruke kozmetičarki, a ona mi je rekla da ne veruje lekaru opšte prakse jer se ne razumeju u estetiku. Rekla je da će poslati fotografije svojim ljudima, ali nikad mi se nije javila o tome", prisetila se.

Osim otekline, Melisa je patila od niza drugih fizičkih nuspojava, osećala se "ošamućeno" i nije mogla da jede.

Prvo joj je kozmetičarka savetovala da koristi električnu četkicu za zube da bi pomogla mišićima i smirila natečeno lice, a zatim ju je ignorisala. Njen lekar opšte prakse propisao joj je antibiotike da bi joj snizili temperaturu, ali je do 17. maja i dalje osećala bolove.

"Čak sam se i uz lekove budila usred noći i znoj je curio s mene. Bila sam u agoniji. Bilo je to kao užasno lupanje i osećala sam se kao da mi je neko upravo gurnuo ciglu u zadnjicu koja se pekla", opisala je Melisa. 

Obratila se drugom estetičaru koji joj je rekao da pravo ravno u bolnicu te je 21. maja podvrgnuta operaciji da joj se izvadi filer iz tela i uklone apscesi sa zadnjice.

Uprkos tome, Melisa je rekla da su joj na zadnjici ostala dva ožiljka i udubljenja poput rana od metka. 

"Hirurg mi je rekao da mora odmah da ukloni filer jer je završio u mom krvotoku. Odvezli su me na hitnu operaciju i izašla sam s dve rupe na zadnjici. One su masivne i zauzimaju veći deo moje pozadine. Tu će trajno ostati ožiljak", ispričala je. 

Osim problema sa zadnjicom, Melisa tvrdi da je zbog popunjavanja obrva koje je izvršila kozmetičarka izgledala kao Kvazimodo.

"Oko mi je bilo obešeno. Zbog toga su mi ekstenzije trepavica bile okrenute prema dole i nisam mogla da vidim i bilo je tako teško", ispričala je. 

Kozmetički terapeuti mogu ponuditi tretmane u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali su estetičari više obučeni i kvalifikovani za tretmane nege kože. 

"Ne nudi puno mesta filere za zadnjicu i bilo ju je tako teško pronaći. Kozmetičarka je rekla da je sama napravila filer za zadnjcu pa sam mislila da je to dobar znak", zaključila je Melisa. 

Melisa je rekla da ju je celo iskustvo odvratilo od uzimanja filera za ceo život i sada upozorava druge na sopstvene fizičke i psihičke posledice nakon lečenja.

"Ne mogu da nosim farmerke ili haljine. Sad nosim samo široku odeću. Ne mogu sad  da idem ni na kakvu operaciju da to popravim tako da sam zapela s ovim za ceo život. To je bila moja najveća nesigurnost i sada se osećam glupo", rekla je, "Sada me to proganja. Moja deca su sve devojčice i pitali su me zašto sam to učinila. Izgled bedi, ali vaša ličnost ostaje zauvek. Kada se standardi lepote promene, ostaćete sa svim tim filerima u telu".

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: