Aktuelno 27

09.09.2024.

15:23

Korona ponovo hara, sve više obolelih u Srbiji: Deca prva "na udaru" VIDEO

Građani se lekaru javljaju zbog curenja nosa, kijavice, temperature i opšte malaksalosti, a na nedeljnom nivou registruje se od 150 do 180 novoobolelih od korone, istakla je dr Slavica Maris.

Izvor: TV Prva

Korona ponovo hara, sve više obolelih u Srbiji: Deca prva "na udaru" VIDEO
Fotosr52/ Shutterstock

Podeli:

Poslednjih dana u Beogradu se beleži porast broja obolelih od korone, istakla je za TV Prva dr Slavica Maris, epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Najčešći simptomi na koje se žale građani su: curenje nosa, kijanje, temperatura i opšta malaksalost, a kada odu kod lekara, na osnovu kliničke slike ispostavlja se da je reč o prehladi, gripu i, nažalost, sve češće koroni.

"I kod mene u kući je tako. Ćerka od prošle nedelje ima simptome koje ste nabrojali. Potvrđena je korona, tek je krenula u školu i baš na dan rođendana, 5. septembra je potvrđen kovid. Tri dana je imala neku temperaturu i mučninu", rekla je dr Maris.

Prema njenim rečima, ne postoji osoba koja u svojoj okolini, bilo u radnom okruženju ili kod kuće, ne zna nekoga ko nema ove simptome.

Doktorka Maris je, takođe, navela, da se i dalje rade testiranja na koronu.

"Lekar na osnovu kliničke slike procenjuje da li je to sumnja na kovid ili ne. Podaci su sledeći: u Beogradu, na dnevnom nivou ima po 30-ak potvrđenih slučajeva, a na nedeljnom od 150 do 180 registorvanih obolelih. Ipak, smatra se da je ovaj broj veći", istakla je dr Maris.

Više o ovome možete da pogledate u videu u nastavku.

Izvor: Prva

Podeli:

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: