Aktuelno 0

09.09.2024.

13:18

Beograđani u panici masovno zvali Hitnu pomoć: Imali ove simptome, doktorka otkrila problem VIDEO

Tokom noći veliki broj Beograđana zvao je Hitnu pomoć jer su zbog simptoma koji su imali sumnjali na moždani udar, navela je za TV Prva doktorka Hitne pomoći Ivana Stefanović.

Izvor: B92.net/TV Prva

Beograđani u panici masovno zvali Hitnu pomoć: Imali ove simptome, doktorka otkrila problem VIDEO
RINA

Podeli:

U toku noći bilo 107 intervencija, ali da nije bilo težih trauma. Najviše pacijenata se javljalo zbog dijareje, povraćanja, ali i hipertenzije i astmatičnih problema, ali su sumnje na moždani udar bile češće nego inače.

"Noćas smo imali dosta poziva pacijenata, koji sumnjaju na moždani udar i to je upravo zbog ove promene vremena. Iako nauka nije pokazala da postoji direktna veza između moždanih udara i vremenskih prilika, ali je činjenica kako temperatura pada, pritisak raste", rekla je Stefanović.

Dr Stefanović je podsetila na mere preventive:

"Bez obzira na to da li trenutno imate simptome ili ne, važno je da svi vodimo računa o faktorima rizika. Ako imate zdrave krvne sudove, nema potrebe za brigu, nećete dobiti moždani udar samo zbog vremenskih promena, osim ako nemate pozitivnu porodičnu anamnezu".

Takođe, kako je navela, važno je da paziti na faktore rizika poput hipertenzije, dijabetesa, ishrane, vežbanja i higijensko-dijetetskog režima.

"Sve mora biti normalno i umereno, bez preterivanja i stresa."

Prema njenim rečima, meteoropatija može da izazove neprijatnosti, ali nije opasno stanje. "

Vodite računa o svom zdravlju i ne brinite previše zbog vremenskih prilika", zaključila je dr Stefanović za Prva TV.

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: