Aktuelno 29

08.09.2024.

17:22

Koliko je seksa dovoljno mesečno?

Istraživanje pod nazivom "Stanje zabavljanja: Kako generacija Z redefiniše seksualnost i odnose", koje je sproveo Institut Kinsi na Univerzitetu Indijana, pokazalo je zanimljive rezultate o seksualnim odnosima pripadnika različitih generacija.

Izvor: Index.hr

Koliko je seksa dovoljno mesečno?
Wongsakorn Napaeng/Shutterstock

Podeli:

Kako piše Dejli mejl, u ovom istraživanju je učestvovalo 3.310 korisnika aplikacije za upoznavanje Feeld, koji dolaze iz 71 različite zemlje.

Učesnici starosti od 18 do 75 godina odgovarali su na pitanja o svom seksualnom životu, a dobijeni podaci otkrivaju koliko puta mesečno pripadnici različitih generacija imaju seksualne odnose. 

Možda vas zanima

Generacija Z podbacila

Podaci su pokazali da pripadnici generacije Z (1995 - 2009) imaju seks u proseku tri puta mesečno, a istu cifru su prijavili i bejbi bumeri (1946 - 1964).

"I generacija Z i bumeri pokazali su skoro identične stope snošaja, što sugeriše da pripadnici najmlađe i najstarije generacije imaju najmanje seksa", kaže se u izveštaju.

Možda vas zanima

Postoje rizici

Da li je seks u svemiru moguć?

Dvoje astronauta agencije NASA već dva meseca ne može da napusti Internacionalnu svemirsku stanicu, a prema najnovijim vestima, tamo bi mogli da ostanu do februara 2025. godine.

8:08

15.8.2024.

32 d

Nešto većim brojem pohvalili su se milenijalci (1980 – 1994) i generacija H (1965 – 1980) –imaju odnose u proseku pet puta mesečno, a istraživanje je pokazalo i koliko je pripadnika pojedinih generacija u proseku singl.

Status veze i fetiši u krevetu 

Ustvari, skoro polovina pripadnika generacije Z izjavila je da su slobodni, u poređenju sa samo jednom petinom milenijalaca, generacija X i bumera.  

Međutim, uprkos tome što imaju najmanju količinu seksa, podaci pokazuju da je generacija Z najavanturističnija grupa kada je u pitanju seks. Čak 55 posto generacije Z je reklo da je otkrilo novi fetiš otkako su se pridružili aplikaciji Feeld, u poređenju sa 49 posto milenijalaca, 39 posto generacija X i 33 posto bumera. 

"Istraživači su ponudili najmanje dva objašnjenja za ovo. Jedno je da jednostavno starije osobe imaju više vremena da nauče i otkriju šta im se sviđa u seksu, tako da su možda već otkrili svoje fetiše. Međutim, drugo objašnjenje je da se čini kako mlađi odrasli danas imaju veći ukupni interes za fetiše nego stariji odrasli, što može stvoriti veću otvorenost prema istraživanju i otkrivanju sopstvenih sklonosti", piše u izveštaju.

Podeli:

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: