Aktuelno 4

08.09.2024.

8:05

"Vaginalni vetar": Šta znače čudni zvukovi "tamo dole"

Ženama se često dešava da se "tamo dole" tokom seksa začuju zvukovi, koji podsećaju na ispuštanje vetra, zbog kojih se, obično posrame, a u nekim slučajevima bi trebalo veoma da se zabrinu

Izvor: Espresso.rs

"Vaginalni vetar": Šta znače čudni zvukovi "tamo dole"
Shutterstock/New Africa

Podeli:

Većina ljudi se u životu bar jednom susrela s neobičnim zvukovima svog tela. Neki od njih poput kijanja, mljackanja, pucketanja u vratu ili zujanja u ušima su opšta mesta, ali malo ko je čuo za termin vaginalni vetar.

Upravo njim pozbavili su se autori članka u kandskom magazinu Best Health. Poznat i kao ,,queef", termin vaginalni vetar opisuje oslobađanje vazdušne bešike iz vagine. Obično se dešava tokom vežbanja ili penetrativnog seksa kada u vagini ostane malo vazduha, koji se izbacuje uz zvuk sličan vetru iz creva. Iz istih razloga može da ga prourokuje i oralni seks. I, mada je u najvećem broju slučajeva benigna pojava, koju prati osećaj stida, postoje situacije kada bi se obavezno trebalo javiti lekaru.

Na primer, ako je posledica vaginalne fistule. Reč je o abnormalnom, šupljem traktu između vagine i drugog unutrašnjeg abdominalnog ili karličnog organa. Oni su potencijalni uzrok vaginalnih gasova, koji nisu direktno povezani sa seksualnom aktivnošću.

Na spisku bezopasnih oglašavanja tela su i blago zujanje u ušima, pucketanje u vratu, zviždanje u nosu. Pritom, ovo poslednje može da bude prava smetnja, posebno ako zvuk počne pre spavanja. Obično je to znak opstrukcije protoka vazduha, što može značiti da višak sluzi oblaže nosne prolaze. Dekongestiv za prehladu ili antihistamin za alergije može pomoći u čišćenju nazalnih prolaza i ublažavanju zviždanja. Posetite lekara ako čujete takav zvuk nakon povrede nosa, jer bi to mogao biti znak pukotine u hrskavici između nozdrva.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: