Aktuelno 0

20.08.2024.

17:09

U Severnoj Makedoniji povećan broj obolelih od koronavirusa: Donete nove mere

Komisija za infektivne bolesti Severne Makedonije usvojila nove preporuke i pacijenti pozitivni na kovid 19 više neće ići na Infektivnu kliniku, već će biti u klinikama u koje su prvobitno upućeni.

Izvor: Tanjug

U Severnoj Makedoniji povećan broj obolelih od koronavirusa: Donete nove mere
Shutterstock/Jarun Ontakrai

Podeli:

Bolnice i klinike u Makedoniji treba da naprave posebne sobe za izolaciju za pacijente koji su hospitalizovani i imaju kovid, kako bi se njihova osnovna bolest mogla lečiti. 

Portparol Komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, dr Zlate Mehmedović, ističe da se ove preporuke ne odnose na smrt 47-godišnje osobe oboelele od leukemije koja je istovremeno bila pozitivna na kovid.

Možda vas zanima

Doktor Mehmedović takođe kaže da je u porastu broj novoobolelih od kovida 19, ali da je reč o pacijentima s blažom kliničkom slikom, kojima nije potrebna hospitalizacija.

Komisija je dala preporuku da se poštuje kućni red za posete bolnicama, koje će biti moguće u strogo određeno vreme, kao i da se rizične grupe građana vakcinišu protiv kovida 19.

Možda vas zanima

Najčešći simptomi virusa su prekomerno znojenje, mučnina, groznica, bol u grlu, promene krvnog pritiska, bol u grudima i otežano disanje, preneo je portal skopske Televizije Kanal 5.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: