Aktuelno 1

27.06.2024.

19:17

"Preventivni pregledi sačuvaće hiljade života"

Zahvaljujući preventivnim pregledima, više od 2.300 građana otkrilo je neku vrstu tumora, saopštio je tokom jučerašnjeg dana Ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Izvor: B92.net

"Preventivni pregledi sačuvaće hiljade života"
Studio Romantic/Shutterstock

Podeli:

Kao što je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, pre nekoliko dana najavio, od prvog septembra će se organizovati besplatni preventivni pregledi vikendom, kako bi svi mogli da dođu i provere svoje zdravstveno stanje. 

Tokom današnjeg izlaganja, predsednik se osvrnuo na činjenicu da je zahvaljujući preventivnim pregledima više od 2.300 građana otkrilo neku vrstu tumora.

"Dobro je da je otkriveno i to u ranoj fazi. Zato smo rekli da će se proveravati tri tumora kod muškaraca, tri kod žena. Jer, kao što znate,  90 odsto stvari možete otkriti zahvaljujući preventivnim pregledima, a mi pokušavamo da sačuvamo hijade života."

Predsednik se takođe osvrnuo i na koronavirus, koji je, kako kaže, uticao na mnoge.

"Korona nas je uništila, ubila je mnogo starijih, ali i mnogo mladih ljudi."

Predsednik je takođe zamolio sve ljude koji misle da imaju sunjive pojave na telu, da se pregledaju, odnosno, da iskoriste mogućnost besplatnih preventivnih pregleda.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

15 h

Podeli: