Aktuelno 24

27.06.2024.

9:46

Da li ste čuli za fenomen "letnji penis"?

Da li ste ikada čuli za fenomen poznat kao "letnji penis"? Naime, mnogi muškarci tvrde da im penis "raste" tokom letnjeg perioda. Ali ima li istine u ovome?

Izvor: Klix.ba

Da li ste čuli za fenomen "letnji penis"?
Shutterstock/sulit.photos

Podeli:

Novinarka Trejsi Mur je pre nekoliko godina napisala članak u kome je, između ostalog, navela da je "letnji penis" privremena fluktuacija koja, zahvaljujući letnjim vrućinama, "uvećava" penis i poboljšava erekciju.

Urolog Jamin Brahmbhatt rekao je da ljudi piju više vode tokom vrućine, što u kombinaciji sa znojenjem može učiniti da vaše telo i koža izgledaju naduto i da vam daje percepciju da su stvari veće nego što jesu.

Možda vas zanima

Drugi urolog, dr Dadli Danof, izjavio je da je fluktuacija verovatno uzrokovana vazodilatacijom.

"Što je okolina toplija, to se krvni sudovi više šire, a toplota koja omogućava vazodilataciju povećava protok krvi", rekao je on. Kako se protok krvi povećava, erektilno tkivo se širi, čineći da penis izgleda veće.

Možda vas zanima

On je dodao da to nije slučaj kada muškarac nema erekciju. Lekari naglašavaju da su fluktuacije privremene i u suštini ništa drugo do optička varka.

Podeli:

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: