Aktuelno 5

24.06.2024.

18:50

Besplatni preventivni pregledi u Srbiji; Vraćaju se i sistematski pregledi u škole

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena i ubuduće.

Izvor: B92.net

Besplatni preventivni pregledi u Srbiji; Vraćaju se i sistematski pregledi u škole
fizkes/Shutterstock

Podeli:

"Od prvog septembra ćemo organizovati besplatne preventivne preglede vikendom, da svi mogu da dođu" istakao je Vučić.

Dodao je da će se raditi tumor markeri, za muškarce, za karcinom prostate, debelog creva i kolorektalni karcinom, a za žene karcinom dojke, pluća i kolorektalni karcinom jer će se tom prevencijom spasiti na hiljade života.

"Organizovaćemo od prvog septembra sve kardiološke kontrole, završićemo sve do prvog januara, sve potpuno besplatno" dodao je i istakao da će se vratiti sistematski pregledi u školama.

"To je ono što nam je nedostajalo, i ne moram da kažem kolika je briga svakog roditelja za dete. Hoćemo da ukažemo roditeljima na to šta su problemi i kako se mogu rešiti".

Aleksandar Vučić je naveo da sutra počinju radovi na svim porodilištima u Srbiji.

"Beograd kreće u aprilu sledeće godine na obnovi porodilišta", istakao je predsednik Aleksandar Vučić.

Ministarstvo zdravlja poziva građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Posebno se pozivaju roditelje dece svih uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: