Aktuelno 0

06.05.2024.

14:49

Dnevno zbog bolničkih infekcija umre 18 pacijenata

U Španiji u proseku 18 pacijenata umire dnevno od infekcija dobijenih u bolnicama, pokazuju rezultati istraživanja preventivne medicine.

Izvor: Tanjug

Dnevno zbog bolničkih infekcija umre 18 pacijenata
gpointstudio/Shutterstock

Podeli:

Prema tom istraživanju, infekcije u bolničkim centrima dovode do 6.400 smrtnih slučajeva godišnje u Španiji, što državno i privatno zdravstvo košta dodatne dve milijarde evra za produženo lečenje obolelih, prenosi list Pais.

Ističe se da je broj preminulih od bolničkih infekcija četiri puta veći od broja poginulih u saobraćajnim nesrećama.

U studiji se navodi da se više od polovine bolničkih infekcija može sprečiti i da je potrebno dodatno angažovanje zdravstvenog sistema.

Studija o bolničkim infekcijama predstavljena je prošle sedmice na kongresu Evropskog društva za kliničku mikrobiologiju i infektivne bolesti u Barseloni.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: