Nova vest
close

američki predsednički izbori

Amerika bira 2024

Tramp najavio haos? "Ludaci..."

Američki republikanski predsednički kandidat Donald Tramp nije isključio mogućost korišćnja pripadnika Nacionalne garde ili vojske za borbu protiv radikalnih levičarskih snaga tokom novembarskih izbora.

16:29

14.10.2024.

38 d

Amerika bira 2024

I, rukavica je bačena

Predsednička kandidatkinja Demokratske stranke Kamala Haris pozvala je republikanca Donalda Trampa na drugu predizbornu debatu u oktobru, manje od sat vremena nakon završetka prve debate.

8:19

11.9.2024.

71 d

Amerika bira 2024

Tramp: Podržao me brat

Američki republikanski kandidat Donald Tramp izjavio je da ga je u trci za novi mandat u Beloj kući podržao Džef Volc, brat demokratskog potpredsedničkog kandidata Tima Volca, kao i drugi članovi te porodice.

12:05

5.9.2024.

77 d

Amerika bira 2024

"Rekli su mi posle večere"

Potpredsednica SAD i demokratski predsednički kandidat Kamala Haris izjavila je da se mora postići dogovor o prekidu vatre u Pojasu Gaze, istovremeno ističući pravo Izraela na odbranu.

7:18

30.8.2024.

83 d

Amerika bira 2024

Tramp: Nije mi jasno...

Republikanski predsednički kandidat u SAD Donald Tramp izjavio je da mu nije jasno da li je potencijalna demokratska predsednička kandidatkinja Kamala Haris Indijka ili Afroamerikanka.

7:52

1.8.2024.

112 d

Izdvajamo

Info - B92

Razno

Na današnji dan, 22. novembar

1497 - Tražeći morski put u Indiju, Portugalac Vasko da Gama (Vasco) postao je prvi moreplovac koji je oplovio Rt Dobre Nade, na krajnjem jugu Afrike.

0:00

22.11.2024.

5 h

Svet

Kim Džong Un uperio prstom: Provocirate

Severnokorejski lider Kim Džong Un optužio je SAD da pojačavaju tenzije i provokacije, ocenjujući da se Korejsko poluostrvo nikada nije suočilo sa takvim rizikom od nuklearnog rata kao sada, javila je danas severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

23:27

21.11.2024.

5 h

Život - B92

Novo Sport Video Menu