Ponedeljak, 18.06.2001.

17:36

DSS POZVAO SNP DA POKAZE ODGOVORNOST PREMA SRJ

Izvor: B92

Default images
Demokratska stranka Srbije pozvala je Socijalisticku narodnu partiju da pokaze odgovornost prema zajednickoj drzavi i na sednici savezne Skupstine u cetvrtak podrzi usvajanje Zakona o saradnji sa haskim sudom, javlja Radio B92. Predstavnik za stampu DSS-a, Milorad Jovanovic, rekao je novinarima da nece biti odstupanja od postojeceg predloga, jer je vec ucinjeno dovoljno ustupaka SNP-u i dodao: “Stav DSS-a je precizan - zakon treba da se donese. To je najbolji put za saradnju sa Haskim tribunalom. Mi imamo te medjunarodne obaveze – preuzeli smo ih i zakon treba da se donese”.

Jovanovic nije mogao da precizira hoce li se jugoslovenski predsednik Kostunica obratiti poslanicima i pozvati ih da glasaju za postojeci predlog Zakona, dodajuci da ce o tome odluku doneti sam Kostunica. “Ako Zakon ne bude donet Demokratska opozicija Srbije ce odrzati sednicu i videti sta dalje”, zakljucio je portparol DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Podeli: