Nova vest
close

Andrej Plenković

Region

Hitan sastanak u Hrvatskoj zbog Ukrajine

Hrvatski premijer Andrej Plenković sazvao je sastanak ministara zbog situacije u EU nakon odluke predsednika Donalda Trampa o Ukrajini i Rusiji, kako bi odredili poziciju Hrvatske.

23:20

22.2.2025.

14 d

Region

"Hrvatska kao Sjedinjene Države"

Hrvatski premijer Plenković učestovao na neformalnom sastanku koji je sazvao predsednik Francuske Makron o potrebi pružanja dalje podrške Ukrajini da bi bila snažnija pre pregovora o prekidu vatre.

12:10

20.2.2025.

16 d

Region

Milanović poslao pozivnice

Kabinet hrvatskog predsednika Zorana Milanovića poslao je više od stotinu pozivnica za svečanu inauguraciju, koja će biti održana 18. februara na Pantovčaku.

9:55

6.2.2025.

30 d

Region

Plenković presekao: Ne idemo na inauguraciju

Dan nakon poraza Dragana Primorca u drugom krugu predsedničkih izbora zasedalo je Predsedništvo HDZ-a koje je, kako je saopštio lider te stranke i premijer Andrej Plenković, odlučilo da neće prisustvovati inauguraciji Zorana Milanovića.

18:53

13.1.2025.

54 d

Region

Milanović ubedljivo pobeđuje? "Što sam rekao, rekao sam"

U Hrvatskoj se u nedelju biti održan drugi krug predsedničkih izbora, a građani će birati između aktuelnog predsednika Republike Zorana Milanovića (SDP) i Dragana Primorca, kandidata kog podržava vladajuća HDZ sa Domovinskim pokretom i drugim manjim strankama.

19:07

10.1.2025.

57 d

Region

Oglasio se Plenković: Zgranut sam

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio da je zgranut incidentom u osnovnoj školi u Prečkom, u kome je nepoznati napadač napao učiteljicu i đake te škole.

11:32

20.12.2024.

78 d

Izdvajamo

Info - B92

Razno

Na današnji dan, 9. mart

1074 - Boreći se protiv kršenja celibata, papa Grgur VII naredio je da svi oženjeni rimokatolički sveštenici budu ekskomunicirani.

0:00

9.3.2025.

8 h

Život - B92

Nauka

NASA: Desio se incident pri sletanju na Mesec

Svemirska letelica "Atina" američke kompanije Intuitive Machines (IM) prevrnula se na bok pri sletanju na Mesec, čime je okončana njena misija jer se nalazi u položaju koji onemogućava punjenje baterija pomoću solarnih panela, saopštila je Američka svemirska a

20:19

8.3.2025.

12 h

Novo Sport Video Menu