Tehnopolis

Ponedeljak, 27.02.2023.

11:45

Prepoznatljivi izgled odlazi u istoriju: Nokia ima novi logo

Nokia je u nedelju objavila planove za promenu identiteta svog brenda po prvi put u gotovo 60 godina, zajedno s novim logotipom, dok se proizvođač telekomunikacione opreme fokusira na agresivan rast.

Izvor: Jabuka.tv, Rojters

Prepoznatljivi izgled odlazi u istoriju: Nokia ima novi logo
Foto: Profimedia

Novi logo sastoji se od pet različitih oblika koji kreiraju reč NOKIA. Kultna plava boja starog logotipa odbačena je u korist niza boja u zavisnosti od upotrebe.

"Postojala je povezanost s pametnim telefonima, a danas smo kompanija za poslovnu tehnologiju", rekao je izvršni direktor kompanije Peka Lundmark u intervjuu za Rojters.

Nakon što je 2020. preuzeo čelnu dužnost u posrnuloj finskoj kompaniji, Lundmark je postavio strategiju sa tri faze: resetovanje, ubrzanje i skaliranje. Budući da je faza resetovanja sada završena, Lundmark je rekao da počinje druga faza. Dok Nokia i dalje ima za cilj da razvija svoje poslovanje pružaoca usluga, u okviru čega prodaje opremu telekomunikacionim kompanijama, njen glavni fokus sada je prodaja opreme drugim kompanijama.

Velike tehnološke kompanije sarađivale su s proizvođačima telekomunikacione opreme kao što je Nokia kako bi kupcima, uglavnom u proizvodnom sektoru, prodavale privatne 5G mreže i opremu za automatizovane fabrike.

Nokijino usmeravanje prema fabričkoj automatizaciji i centrima podataka, takođe će dovesti do sukoba s velikim tehnološkim kompanijama, poput Microsofta i Amazona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: