Tehnopolis

Ponedeljak, 20.11.2023.

09:01

Potvrđeno je koju boju će Apple koristiti za RCS poruke

Apple je tokom prethodne nedelje potvrdio svoje planove da omogući RCS podršku za iPhone tokom 2024. godine. Saznali smo i koju boju oblačića će imati te RCS poruke.

Izvor: B92, 9to5Mac

Potvrđeno je koju boju će Apple koristiti za RCS poruke
Foto: Tada Images / Shutterstock.com

RCS (Rich Communication Services) če implementirati veliki broj funkcija u iMessage stilu, za razmenu tesktualnih poruka između Android i iPhone korisnika.

To uključuje obaveštenja o pročitanoj poruci, indikatore kucanja i fotografije i video snimke višeg kvaliteta.

Jedna od stvari, koje neće biti izmenjene, jeste boja oblačića u kojima su ispisane poruke. Apple je potvrdio za 9to5mac da će se plavi oblačići i dalje koristiti za obeležavanje iMessage poruka, dok će zeleni predstavljati RCS poruke.

Zeleni protiv plavih oblačića (ili balončića) je postala prava kulturološka debata poslednjih godina. Google i Samsung su u svojim kampanjama potencirali boje oblačića, kritikujući Apple zbog toga što ne podržava RCS.

Ali to će se ipak promeniti već od sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: