Tehnopolis

Nedelja, 22.10.2023.

09:06

Odlične vesti za iPhone fanove – stiže ovo poboljšanje

Apple je nedavno predstavio iPhone 15 seriju, a već su počele da se pojavljuju informacije o njihovim naslednicima – iPhone 16 seriji. Sada stižu obećavajuće vesti za potencijalne kupce običnih modela iz ove serije.

Izvor: Bajtbox

Odlične vesti za iPhone fanove – stiže ovo poboljšanje
Foto: IIIARKED / Shutterstock.com

Apple je u poslednje dve godine, kao jednu od najvećih razlika između običnih i Pro modela, označio čip.

Tako su Pro modeli u poslednje dve godine stigli sa čipom koji je jednu generaciju noviji u odnosu na obične modele. Međutim, izgleda da bi Apple ovu politiku mogao da promijeni sledeće godine i vrati se na politiku iz ranijih godina kada je sve iPhone modele iz iste serije isporučivao sa istim čipsetom.

Kako prenosi Džef Pu, dojavljivač koji prati novitete u vezi sa Apple proizvodima, svi modeli iz iPhone 16 serije koja će stići na jesen sledeće godine biće opremljeni novim Apple A18 Bionic čipom.

To bi bila velika promena u odnosu na ovu godinu kada su iPhone 15 i iPhone 15 Plus isporučeni sa A16 Bionic čipom, a iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max sa A17 Pro čipom.

Međutim, prema izveštaju, Apple bi mogao da napravi manju razliku između ovih čipova, pa bi tako Pro modeli iz iPhone 16 serije mogli da imaju nešto jači čip s obzirom na to da bi isti mogao u svom nazivu da ima dodatak Pro.

Ali, suština je da će svi modeli iz iPhone 16 serije stići s novim čipom, što će svakako pozdraviti fanovi iPhonea. Na kraju, napominjemo da se radi o glasinama i nepotvrđenim informacijama i iste moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: