Tehnopolis

Sreda, 13.09.2023.

08:15

Apple s novim pametnim satovima nastavlja dominaciju na tržištu

Naredna generacija Apple pametnih satova stiže sa moćnijim performansama i još više korisnih funkcija.

Izvor: B92

Apple s novim pametnim satovima nastavlja dominaciju na tržištu
Foto: Profimedia

Apple Watch Series 9 koristi S9 SIP čipset, koji je moćniji od prethodnog i nudi za 60 procenata bolju procesorsku snagu i za 30 procenata brži grafički čip u odnosu na Series 8.

Series 9 satovi koriste drugu generaciju širokopojasnog čipseta, koji omogućava precizno praćenje i pronalaženje u kombinaciji sa iPhone modelima koji imaju taj čip.

Displej sata nudi lakše očitavanje sadržaja kada ste napolju, uz osvetljenje od 200 nita (duplo više nego kod Series 8 modela), a može da se spusti do svega jednog nita u tamnim prostorijama kao što su bioskopi.

Apple Watch Series 9 dobija nove gestikulacije (double-tap) i kontroliše glavni taster u aplikaciji. Nove gestikulacije pokreće neural engine u S9 čipu, a obrađuje podatke iz svih senzora, uz mašinsko učenje za za detektovanje duplog tapšanja.
Foto: Profimedia
Apple je posebnu pažnju posvetio tome da je novi pametni sat kreiran od recikliranog materijala. Apple Watch Series 9 je kreiran od recikliranog aluminijuma, zlata, kalaja i bakra, dok je po prvi put reciklirani kobalt implemetiran u bateriju. Sama baterija nudi do 18 sati rada.

Kompanija je istakla da od sada više neće koristiti kožu u bilo kom svom novom proizvodu. Apple za kaiševe svojih novih satova koristi novi tekstil, koji nosi naziv FineWoven.

Apple Watch Ultra 2

Ultra je najnapredniji Apple pametni sat do sada, a sa drugom generacijom kompanija je nove dunkcije podigla na još viši nivo.

Apple Watch Ultra 2 koristi novu arhitekturu displeja, sa osvetljenjem od čak 3000 nita, što omogućava bolju čitljivost i pregled pod jakim osvetljenjem sunca.

Novi "watchface" nosi naziv Modular Ultra i koristi spoljašnje ivice displeja. Noćni mod koristi senzor ambijentalnog osvetljenja za automatsko prebacivanje.
Foto: Profimedia
Watch Ultra 2 koristi isti S9 SIP čipset kao i Watch Series 9, a omogućava Double Tap kontrole gestikulacijom i ima novi UWB čip za praćenje lokacije.

Veličina sata je 49mm, sa 1,92-inčnim LTPO OLED ekranom koji nudi maksimalno osvetljenje do 3000 nita.

Baterija sata omogućava rad do 36 sati, odnosno do 72 sata u modu niske potrošnje. Za softversku podršku oba pametna sata je zadužen WatchOS 10.

Apple Watch Series 9 stiže po početnoj ceni od 399 dolara, dok će Apple Watch Ultra 2 koštati 799 dolara. Prodaja počinje od 22. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: