Tehnopolis

Petak, 17.11.2023.

10:30

Apple povukao iznenađujući potez

Apple je doneo iznenađujuću odluku koja se tiče poruka.

Izvor: B92

Apple povukao iznenađujući potez
Foto: Shutterstock/DenPhotos

U pitanju je usvajanje RCS standarda za dopisivanje, a ova funkcija će biti pokrenuta ažuriranjem sledeće godine. Kako su rekli iz Kupertina, RCS standard donosi širok spektar funkcija u iMessage stilu prilikom dopisivanja između iPhone i Android korisnika.

Google i Samsung već neko vreme vrše pritisak na Apple da ovo učini, dok je Tim Kuk odbijao da to uradi. U izjavi za 9to5Mac, portparol "jabuke" je rekao da kompanija veruje kako će RCS ponuditi bolju interoperabilnost za dopisivanje na više različitih platformi.

RCS donosi mnoge iMessage funkcije, što uključuje potvrde o pročitanim porukama, indikatore kucanja, fotografije i videozapise visokog kvaliteta, i još mnogo toga.

Primenom RCS-a, Apple će takođe omogućiti korisnicima da dele svoju lokaciju sa drugima u okviru poruka, a za razliku od običnog SMS-a, RCS može da radi i preko mobilnih podataka ili Wi-Fi mreže.

iMessage ostaje platforma za razmenu poruka koja se koristi za svu komunikaciju između onih koji imaju iPhone, a RCS će jednostavno zameniti SMS i MMS, koji će biti "rezerva". kaže Apple.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: