Tehnopolis

Ponedeljak, 23.07.2018.

01:17

EU protiv Googlea i Microsoftov Surface Go protiv svih [podcast]

Imamo tri stvari za vas: Evropu protiv Googlea, Microsoft Surface Go i nove MacBook Proove.

Izvor: B92

EU protiv Googlea i Microsoftov Surface Go protiv svih [podcast]
Foto: Drew Angerer/Getty Images

Doduše ne baš tim redom, 44. Tehnopolis otvaramo pričom o "pravim" kompjuterima. Microsoft je napravio jeftiniji Surface, a Apple nadogradio samo skuplje MacBook Proove. Šta sve to znači za konzumente, profesionalce i budućnost, saznajte u prvom delu ove epizode.

U drugom delu bavimo se kaznom koju je Google dobio od Evropske komisije zbog, kako Komisija tvrdi, zloupotrebe dominantne pozicije na tržištu mobilnih uređaja i plasiranja aplikacije za svoju pretragu i svog web browsera na Android telefonima. Obe teme iz 44. epizode možete poslušati i odvojeno, ako vam je tako lakše (isečci su dostupni i u RSS feedu takođe):

Microsoft Surface Go protiv svih

EU vs Google

Hvala na slušanju!

U junu smo postavili novi rekord slušanosti, hvala vam na podršci i vremenu koje provodite uz naš podcast, puno znači! Pratite nas na YouTubeu, Mixcloudu, Twitteru (Aleksandar, Ivan), TuneInu, Viberu, preko RSS-a, ocenite nas u iTunesu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Do sledeće epizode, sve najbolje!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: