Računari 0

13.10.2024.

11:45

Ovaj Apple uređaj se kvari nakon što mu istekne garancija

Ako posedujete 24-inčni iMac s M1 čipom iz 2021. godine, trebalo bi da budete svesni mogućeg dugotrajnog hardverskog problema s ovim računarom.

Izvor: Index

Ovaj Apple uređaj se kvari nakon što mu istekne garancija
Chikena / Shutterstock.com

Podeli:

U poslednjih godinu i po neki vlasnici ovog modela primetili su vodoravne linije na ekranu. Ove žalbe su se pojavile na raznim forumima, poput Apple-ove zajednice za podršku i Reddita. Međutim, nije poznato koliko korisnika je pogođeno ni šta uzrokuje taj problem.

Linije na ekranu nastavljaju da se pojavljuju čak i nakon ponovnog pokretanja računara, a još nije otkriveno trajno rešenje za taj problem.

S obzirom na to da se problem često javlja nakon isteka standardne jednogodišnje garancije, korisnici koji nisu kupili proširenu AppleCare+ pokrivenost obično ne mogu da dobiju besplatnu popravku. Neki su imali sreće i dobili besplatnu popravku od Apple-a, dok su drugi morali sami da pokriju troškove.

Za sada nema izveštaja o sličnim problemima s novijim modelom iMaca s M3 čipom

Jedna od često pominjanih pojava je da gornji desni ugao iMaca počinje da se zagreva nakon što se pojave problemi, ali uzrok toga još nije potvrđen. S obzirom na to da se ovakve žalbe pojavljuju već gotovo dve godine, postoji mogućnost da se radi o hardverskom kvaru ovog modela.

Kako prenosi MacRumors, za sada nema izveštaja o sličnim problemima s modelom iMac s M3 čipom, ali taj model je još uvek prilično nov, pa je možda prerano donositi zaključke.

Apple inače nudi besplatne programe servisiranja za određene hardverske probleme, ali nije poznato da li će takav program biti pokrenut i za ovaj problem s iMac-om.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: