Računari 2

04.09.2024.

19:20

Novi Asus laptopovi stižu s naprednim AI mogućnostima

ASUS je na IFA sajmu predstavio nekoliko zanimljivih novih laptopova.

Izvor: Asus

Novi Asus laptopovi stižu s naprednim AI mogućnostima
Asus/Promo

Podeli:

Kompanija ASUS je tokom IFA sajma predstavila nove laptopove, a zajedničko svim novim ASUS Zenbook, Vivobook i ExpertBook modelima je da imaju nedavno predstavljene Intel procesore i stavljaju snažan akcenat na AI mogućnosti.

Izdvojili smo nekoliko noviteta koji su privukli najviše pažnje.

ASUS Zenbook S 14 (UX5406)

Ukoliko ste u potrazi za veoma tankim i laganim laptopom, ovo je pravi models. Težak je svega 1,2 kg i tanak 1,1 cm, a poklopac je napravljen od inovativnog Ceraluminum materijala koji kombinuje lakoću aluminijuma i čvrstoću keramike, što znači da će se manje grebati i da se otisci prstiju gotovo i ne vide.

Asus/Promo

Uprkos malim dimenzijama poseduje najnoviji Intel Core Ultra 9 procesor (serije 2), ASUS Lumina OLED ekran dijagonale 14 inča, četiri zvučnika i bateriju velikog kapaciteta. Zahvaljujući moćnom NPU dela procesora koji pruža do 48 TOPS-a, poseduje brojne napredne AI mogućnosti. Zenbook S 14 (UX5406) je već od danas u pretprodaji na našem tržištu, i na policama prodavnica će se naći krajem ovog meseca.

ASUS ExpertBook P5 (P5405)

U okviru ExpertBook P serije je predstavljeno nekoliko modela, a ističe se ExpertBook P5 (P5405). Zahvaljujući naprednim AI mogućnostima poslovnim korisnicima nudi značajno brži i lakši rad. Posebno su zanimljivi ASUS AI ExpertMeet alati za online sastanke, sa funkcijama koje obuhvataju automatsko pravljenje transkripta, prevođenje i titlovanje u realnom vremenu, kao i sumiranje sastanka, a sve to zahvaljujući veštačkoj inteligenciji.

Asus/Promo

I ovaj model pokreću novi Intel Core Ultra procesori (serije 2). Fokus P5 serije je na unapređenoj bezbednosti, kako na hardverskom, tako i na softverskom nivou. Odlikuje se i impresivnom autonomijom, a ASUS tvrdi da ExpertBook P5 (P5405) omogućava do 20 sati tipičnog kancelarijskog rada, odnosno do 28 sati reprodukcije videa bez dopunjavanja baterije.

Podeli:

Tagovi

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

14 h

Podeli: