Računari 26

28.07.2024.

19:00

"EU će uništiti Intel"

Intel Core procesori 13. i 14. generacije za mnoge korisnike ne rade zbog grešaka do kojih je došlo prilikom proizvodnje, a koji ne mogu biti popravljeni softverskim zakrpama.

Izvor: Index

"EU će uništiti Intel"
Daniel Chetroni / Shutterstock.com

Podeli:

Uprkos tome što su i korisnici i sam proizvođač svesni neispravnosti proizvoda, Intel ne namerava da ih povuče sa tržišta, što je izazvalo salve nezadovoljstva.

O čemu se radi?

Portparol Intela Tomas Hanaford potvrdio je da je osnovni razlog zbog kojeg procesori ne rade previsok napon, ali kompanija još uvek istražuje druge moguće razloge. Uprkos tome što se trenutno u prodavnicama širom sveta nalaze neispravni procesori, Intel nije zaustavio prodaju niti je povukao zalihe, a za The Verge su potvrdili da to neće ni uraditi jer nisu pogođeni svi procesori.

Ako imate Intel Core procesor 13. ili 14. generacije koji radi, Intel tvrdi da bi softverska zakrpa trebalo da sprečibuduće probleme.

Ako vaš procesor ne radi, kreće borba za povraćaj ili zamenu. Iz kompanije nisu objasnili kako će funkcionisati zamena proizvoda ako imate garanciju, ali savetovali su kupcima da se obrate Intel korisničkoj podršci ako su im zamena ili povraćaj odbijeni u prodavnici.

The Verge je zanimalo i da li će produžiti garanciju na ove procesore, na šta nisu dobili odgovor.

"Nikad više ne kupujem Intel"

Ovaj problem je odjeknuo na Redditu. Iako su ovi procesori dostupni širom sveta, mnogi se pitaju kako će na odluke Intela reagovati pojedine zemlje, ali i Evropska unija koja je poznata po strogim pravilima u svrhu zaštite potrošača.

"Biće zanimljivo videti kako će se ovo odvijati u pojedinim zemljama", "Neverovatno da je ovo upropastilo dvije generacije procesora", "Vreme je za tužbe", "Nikad više ne kupujem Intel", "Ovo se neće dobro završiti", "Znači, neispravan je, neće ga popraviti i neće vratiti novac?", "Stvarno mi je žao njihovih kupaca", "EU će uništiti Intel", neki su od komentara na Redditu.

Podeli:

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: