Računari 16

03.07.2024.

13:30

Japan konačno dobio rat koji vodi decenijama

Vlada Japana je konačno dobila veliku bitku u procesu digitalizacije.

Izvor: B92

Japan konačno dobio rat koji vodi decenijama
Profimedia

Podeli:

Japanska vlada je objavila da je konačno iz upotrege izbacila flopi diskove, što predstavlja ključnu prekretnicu u modernizacije državne uprave.

Do sredine prošlog meseca, Digitalna agencija Japana je ulinula svih 1034 propisa koji su regulisali upotrebu flopi diskova.

"Dobili smo rat protiv flopi diskova 28. juna", istakao je ministar digitalnih tehnologija Taro Kono.

Kono je bio jedan od najglasnijih u borbi za izbacivanje iz upotrebe faks mašina i ostale opreme zasnovane na analognoj tehnologiji, prenosi Reuters.

Digitalizacija je u Japanu često bila na velikim izazovima. Tako je aplikacija za za praćenje kontakata u pandemiji propala neslavno, dok je proces usvajanja digitalne lične karte My Number trajao duže nego što se to očekivalo.

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: