Računari 0

30.06.2024.

13:10

Novi najsporiji laptop na svetu pokreće Doom i druge stare igre VIDEO

Danas postoji mnogo opcija za ljubitelje retro igara, koje im omogućavaju da uživaju u svojim omiljenim naslovima.

Izvor: Index

Novi najsporiji laptop na svetu pokreće Doom i druge stare igre VIDEO
LesPalenik / Shutterstock.com

Podeli:

To uključuje PC emulatore, mobilne aplikacije za igre i plug-and-play konzole za televizore. Međutim, ručnimini prenosivi računar Pocket 386 se ističe autentičnošću jer koristi originalni hardver, pružajući tako pravo retro iskustvo.

Ovaj uređaj, koji potiče iz Kine, dolazi od kreatora sličnog retro prenosivog računara, Book 8086, koji pokreću Dos i Windows 3.0, ali u novom obliku. Pocket 386 koristi 40 MHz 386 SX čip, ima 8 MB DRAM-a, zamenjivu VGA grafičku kartu i dizajn koji nas vraća u rane devedesete godine.

Uređaj dolazi s unapred instaliranim Windows 3.11 sistemom i omogućava nadogradnju na Windows 95.

Trenutno Pocket 386 može da se nabavi u crnoj ili prozirnoj verziji na AliExpressu, a košta oko 300-350 evra.

Osim za igranje retro igara, Pocket 386 je potencijalno dovoljno svestran za razne računarske zadatke. Može da se koristi za starije aplikacije koje zahtevaju stari operativni sistem, programiranje, obradu teksta ili kao prenosivi uređaj za pokretanje klasičnih softverskih aplikacija, piše TechRadar.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: