Promo

28.09.2024.

9:00

Može li veštačka inteligencija pomoći da se radi brže i lakše? Može.

AI vam pomaže da radite pametnije, a ne napornije. Zahvaljujući njemu stvaralaštvo na računarima dobija neverovatan zamah.

Izvor: Promo

Može li veštačka inteligencija pomoći da se radi brže i lakše? Može.
ASUS

Podeli:

Ukoliko se bavite kreiranjem sadržaja na računaru (dizajniranjem, programiranjem, obradom fotografija, videa ili zvuka…), verovatno ste razmišljali o korišćenju laptopa u te svrhe, ali vas je možda brinulo da li su performanse dovoljno dobre. A možda već imate laptop, ali vam treba nešto moćnije. Obradovaće vas informacija da su se pojavili laptopovi koji nude neverovatan skok u performansama, pre svega zahvaljujući veštačkoj inteligenciji.

Savršen laptop za kreatore

Kao primer odličnog laptopa za kreatore sadržaja odabrali smo ASUS ProArt P16 (H7606). Namenjen je ljudima koji ne prihvataju kompromise i traže najbolje što mobilni uređaj može da ponudi. Odlikuje ga veliki 4K ASUS Lumina OLED ekran dijagonale 16 inča, sa neverovatnom preciznošću u prikazu boja (Delta E<1), 100% DCI-P3 kolor gamutom i Pantone validacijom. Osetljiv je na dodir i prepoznaje do 4096 nivoa pritiska, pa ga možete koristiti i uz pomoć stylus-a.  Uz sve to, zaštićen je Corning Gorilla staklom. Ukratko, teško da možete naći bolji ekran od ovoga na tržištu laptopova. Ono po čemu se takođe izdvaja od konkurencije je i najnoviji AMD Ryzen AI 9 procesor serije 300. Ovaj procesor ima NPU (deo zadužen za veštačku inteligenciju) koji pruža do 50 TOPS-a, što je više od svih drugih dostupnih mobilnih procesora. Dolazi sa do 64 GB RAM memorije, NVIDIA GeForce RTX 4070 grafičkom kartom i SSD-om kapaciteta 2 TB. Ovako moćna konfiguracije i više nego dovoljna i za najzahtevnije korisnike. Važno je napomenuti da ProArt P16 spada u malobrojnu grupu Copilot+ PC laptopova, pa će korisnici, nakon besplatne nadogradnje na najnoviju verziju Windowsa koja će stići pre kraja godine, moći da uživaju u novim AI funkcijama.

ASUS

Brže i lakše nego ikada pre

Šta tačno nudi veštačka inteligencija u ovom trenutku? Pre svega, mnogi zadaci koji su ranije trajali dugo i predstavljali ogroman napor za laptop, kao što su obrada videa ili velikog broja fotografija, sada mogu da se završe mnogo brže i uz manji utrošak energije. Sada ne morate biti blizu utičnice da bi posao završili na vreme, već sve možete obaviti u pokretu, gde god da ste. Osim toga, zadaci kao što je uklanjanje pozadine sa slika ili videa se obavljaju mnogo precizniji jer AI omogućava bolje analiziranje izvornog materijala.

MuzeTree i StoryCube

ASUS uz ovaj laptop daje dve svoje korisne AI aplikacije. MuzeTree omogućava generisanje slika uz pomoć veštačke inteligencije. Možete opisati šta želite, a možete i nacrtati skicu pomoću koje će program generisati baš ono što vam treba. Za razliku od online servisa koji nude sličnu uslugu, MuzeTree je besplatna, ne čekate na izvršenje zadataka i možete je koristiti i kada nemate pristup internetu. StoryCube koristi veštačku inteligenciju da automatski organizujete i klasifikujete vaše digitalne fotografije ili video zapise. Imate hrpu fotografija i snimaka, koje već godinama pokušavate da sortirate, ali nemate vremena? Neka StoryCube to uradi umesto vas. Nakon toga će pretraga fajlova biti lakša i preciznija, što će vam uštedeti mnogo vremena. AI će grupisati fotografije po tome ko ili šta se nalazi na njima, a ako je prilikom fotografisanja zabeležena i lokacija, StoryCube vam može prikazati na mapi gde je to bilo.

ASUS

Savršena kontrola

Postoje i drugi laptopovi koji imaju dobre performanse, ali ASUS nudi nešto se ne može naći na laptopovima drugih proizvođača. ProArt P16 poseduje DialPad, inovativni kontroler ugrađen u tačped, koji vam omogućava da radite neuporedivo brže. Ne samo da možete lako promeniti veličinu četkice, providnost sloja ili zumirati, već imate i veoma preciznu kontrolu. Prateći softver pod imenom Creator Hub vam daje potpunu kontrolu nad DialPad-om, pa njegove funkcije možete prilagoditi svojim potrebama i omiljenim aplikacijama.

Ključne prednosti

U odnosu na starije laptopove i one nove koji nemaju AI mogućnosti, ProArt P16 nudi mnogo bolje performanse, pri čemu je i energetski efikasniji, pa mu baterija pod opterećenjem traje mnogo duže. Kada se poredi sa laptopovima slične konfiguracije, odnosi ubedljivu pobedu, jer DialPad omogućava brži rad, a za sve one koji zarađuju radeći na svom laptopu to znači i više novca i više vremena za sebe, prijatelje i porodicu. Ukratko, dobitna kombinacija. Mnogo više detalja o ASUS ProArt P16 (H7606) laptopu, ceni i gde kupiti, možete naći ako kliknete OVDE.

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

21 h

Podeli: