Promo

30.08.2024.

15:28

Najmanje izvinjenje na svetu zbog najtanjeg sklopivog telefona na svetu

Izvinjenje od 166 reči ručno je ugravirano na šarku HONOR Magic V3 uređaja.

Izvor: PR

Najmanje izvinjenje na svetu zbog najtanjeg sklopivog telefona na svetu
Honor Promo

Podeli:

Globalni tehnološki brend HONOR uputio je na neobičan način izvinjenje korisnicima Samsung Galaxy Z Fold uređaja, zbog potencijalne neprijatnosti uoči lansiranja svog revolucionarnog sklopivog telefona, HONOR Magic V3.

Razlog ovom nesvakidašnjem postupku je nedavna anketa koju je naručila kompanija HONOR, rađena na uzorku od 6.000 Evropljana starosti od 20-50 godina. Anketa je pokazala da se veliki procenat ispitanika bori sa izvinjenjima. Svaki peti ispitanik je priznao da mu nije prijatno da se izvini, a 18% je izjavilo da ne voli da prizna kada su pogrešili. Čak 25% ispitanika je izjavilo da ne želi da se izvinjava, jer nikad ne greše.

Veoma smelo, HONOR je uvideo potencijalno razočaranje Samsung Galaxy Z Fold korisnika uoči lansiranja HONOR Magic V3, najtanjeg sklopivog telefona na svetu. Sa debljinom od samo 4,35 mm kada je otvoren, 9,2 mm kada je sklopljen i težinom od samo 226g, kompanija HONOR je svesna neprijatne situacije u koju je dovela vlasnike Samsung Galaxy Z Fold uređaja.

Honor Promo

Kako bi se iskupio, HONOR je ugravirao izvinjenje od 813 karaktera duž šarke Magic V3 uređaja. Ovo javno izvinjenje, nastalo kao spoj najsavremenije tehnologije i jedinstvene umetnosti mikrograviranja, oživelo je kroz saradnju sa renomiranim mikro umetnikom Grejemom Šortom, čiji je rad privukao slavne klijente kao što su Elton Džon, Stiven Fraj i Kim Kardašijan.

„Jasno nam je da su dimenzije telefona bitne i da je kupovina debljeg i težeg sklopivog uređaja, pre predstavljanja HONOR Magic V3, možda izazvala neprijatnost”, rekao je Avikar Džoli, direktor marketinga za HONOR Evropu. „Mi cenimo i poštujemo naše kupce i želimo da im obezbedimo pristup najinovativnijoj tehnologiji. Ovo izvinjenje, iako je najmanje na svetu, predstavlja našu iskrenu empatiju prema onima koji su doživeli neprijatnost”, izjavio je Avikar Džoli, direktor marketinga za HONOR Evropu.

Anketa je, takođe, otkrila da 40% ispitanika tvrdi da se prvi izvinjavaju, bez obzira na krivicu, a  zanimljivo je da je njih 52% priznalo da su se u prošlosti neiskreno izvinjavali.

U skladu sa posvećenošću koju HONOR pokazuje u razvoju vodećeg sklopivog uređaja na svetu, Magic V3, Grahamova predanost svojoj umetnosti, takođe, zahteva apsolutnu preciznost. On je ovladao veštinom rada između otkucaja srca kako bi postigao izuzetnu preciznost u svom radu, što mu omogućava da stvori samo četiri remek-dela godišnje.

„HONOR Magic V3 predstavljao je jedinstven izazov, sa svojim neverovatno tankim, zaobljenim ivicama koje otežavaju čak i mikroskopsko graviranje“, izjavio je Graham. „Međutim, nikada ne bežim od izazova. Uprkos tome što je Magic V3 najtanji sklopivi telefon na svetu, uspeo sam da ugraviram izvinjenje kompanije HONOR, dugo 166 reči, na šarku telefona. Nije samo debljina bila izazov, već i iznenađujuće izdržljiv metal koji je zahtevao upotrebu igala sa dijamantskim vrhom za graviranje.”

Grahamu je bilo potrebno 90 sati da ručno ugravira izvinjenje, koje se može pročitati samo pod mikroskopom, zbog ograničenog prostora na Magic V3.

Honor Promo

Ključni nalazi iz sprovedene ankete:

• 25% ne voli da kaže izvini jer „nikada“ ne greše

• 22% odraslih Evropljana ne oseća se prijatno da se izvini

• 18% ne voli da prizna kada greši

• 21% se oseća neprijatno pri pomisli da se izvinjava

• 40% tvrdi da se obično prvi izvinjava

• 52% je uputilo neiskreno izvinjenje

• 41% smatra da su neiskrena izvinjenja najveća smetnja

• 34% ne voli kada pojedinci krive druge umesto da preuzmu odgovornost

• 27% je uznemireno kada neko izgleda iznerviran ili se nerado izvini

Kompletno izvinjenje od 166 reči glasi:

Dragi vlasnici Samsung Galaxy Z Fold uređaja, izvinjavamo se. Znamo da ste bili uzbuđeni što ste kupili sklopivi uređaj koji staje u vaš džep. Obećana vam je budućnost, tehničko čudo, svet neograničenog multitaskinga i performansi.

A sada, verovatno gledate novi HONOR Magic V3 i osećate se pomalo... izdano. Veličina je bitna, i osećamo vašu bol. Kao kada ste favoriti za osvajanje zlatne medalje, a završite poslednji u trci, saznanje da postoji tanji, lakši i izdržljiviji sklopivi telefon je dovoljno da bilo ko preispita svoje izbore.

Razumemo. Bili ste verni korisnik, pionir koji se hrabro upustio u neistražene teritorije sklopivih ekrana s upitnom izdržljivošću. Zaslužujete bolje. U stvari, zaslužujete zlatnu medalju.

Ozbiljno, u kompaniji HONOR smo posvećeni pomeranju granica tehnologije i pružanju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva u oblasti sklopivih uređaja. Samo kažemo... u redu je osećati se razočarano. I mi bismo se isto osećali.

HONOR će održati konferenciju za medije na IFA 2024 u Berlinu, 5. septembra, gde će biti objavljeni detalji o dolasku Magic V3 u Evropu.

Napomena:

Anketa je sprovedena na 6.000 odraslih Evropljana starosti između 20 i 50 godina, koje je sproveo OnePoll u avgustu 2024.

O Grejemu Šortu

Poreklom iz Birmingema u Velikoj Britaniji, sedamdesetosmogodišnji Grejem Šort je svetski poznati mikro-graver, koga zovu i „ruke genija“. Njegova umetnička dela su očarala i kolekcionare i poznate ličnosti, a lista klijenata se može pohvaliti imenima kao što su Roni Barker, Stiven Fraj, pa čak i Kim Kardašijan.

Honor Promo

Šortove kreacije nisu za one sa slabijim vidom. On oblikuje detalje na malim površinama poput glave igle, pa čak i zrna pirinča, pomerajući granice onoga što je moguće u umetnosti graviranja. Da bi postigao ovaj nivo preciznosti, Šort se transformisao u živo umetničko delo koje diše. On prati svoj otkucaj srca stetoskopom, uzimajući koktel kalijuma, magnezijuma i beta-blokatora da bi ga smanjio na samo 20 otkucaja u minuti. Graviranje između otkucaja srca, kada je njegovo telo savršeno mirno, samo je jedan deo njegovog izuzetnog procesa. Šort, takođe, prima injekcije botoksa u kapke svaka tri meseca kako bi eliminisao sve smetnje zbog trzaja nerava i mišića. A ako to nije bilo dovoljno, pliva skoro 10 kilometara svakog dana da bi održao maksimalan fizički i mentalni fokus.

Rad Grejema Šorta je svedočanstvo o moći ljudske posvećenosti, pomerajući granice umetnosti i izazivajući našu percepciju onoga što je moguće. On je pravi majstor svog zanata, pretvarajući mikroskopsko u monumentalno.

Podeli:

Možda vas zanima

Podeli: