iOS 0

07.10.2024.

12:00

Znamo zbog čega će iPhone 17 Slim biti tanji

Prema novim informacijama koje je preneo DigiTimes, za tanko kućište iPhone 17 Slim modela biće zaslužna nova vrsta OLED ekrana koji proizvodi Novatek.

Izvor: Bug

Znamo zbog čega će iPhone 17 Slim biti tanji
Profimedia

Podeli:

Još u prvoj polovini godine pojavile su se informacije o tome da Apple 2025. planira veliko osveženje za svoju dolazeću iPhone 17 liniju . Zbog slabe prodaje planiraju da penzionišu Plus model koji će zameniti potpuno novi iPhone 17 Slim.

S obzirom na to da je predstavljanje iPhone-a 17 poprilično daleko, informacije o Slim modelu su šture. Govorilo se još ranije da će biti značajno tanji od bilo kojeg prethodnog iPhone-a, da će imati manji Dynamic Island i da će njegov sistem kamera biti smešten više prema sredini poleđine. Pored toga, trebalo bi da bude skuplji od Pro Max modela.

Ali, nove informacije koje dolaze iz DigiTimesa sugerišu da će za veoma tanko kućište biti zaslužna nova vrsta OLED ekrana. Manje poznati tajvanski proizvođač, Novatek, nedavno je predstavio novi TDDI OLED panel koji kombinuje sloj senzora na dodir i sistem upravljanja ekrana u jednu jedinicu. Zato se, na kraju, i zove TDDI (Touch and Display Driver Integration).

Iako to možda ne zvuči kao revolucionarna tehnologija, navodi se da bi upravo ona mogla biti ključna za smanjenje debljine pametnih telefona.

DigiTimes zato veruje da će Apple verovatno koristiti Novatek kao dobavljača OLED ekrana za svoj iPhone 17 Slim, iako trenutno nema potvrde o njihovom partnerstvu. Štaviše, navode da bi Apple mogao da testirs ovu tehnologiju na drugim uređajima pa bismo u budućnosti mogli videti Apple Watch ili iPad s TDDI OLED ekranom.

Ipak, potrebno je imati na umu da su ovo i dalje sve samo glasine i da se mnogo toga može promeniti do predstavljanja novih iPhone modela.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: