iOS 2

17.09.2024.

8:10

Poskupela zamena baterije

Apple je povećao cene za svoju uslugu zamene baterije, ali ne za sve iPhone 16 modele.

Izvor: MacRumors

Poskupela zamena baterije
Profimedia

Podeli:

Kompanija iz Kupertina je odlučila da poveća cene svog servisa za zamenu baterija, ali samo za iPhone 16 Pro i Pro Max modele.

Usluga zamene baterije na bilo kom od pomenuta dva uređaja će sada koštati 119 dolara, što je povećanje od 20 dolara u odnosu na prethodnu cenu servisiranja.

Cena se neće menjati kada su u pitanju standardni iPhone 16, kao i iPhone 16 Plus, navodi MacRumors.

Za sada deluje da kompanija nije počela da naplaćuje više za zamenu baterija na drugim iPhone modelima, ali ne bi predstavljalo iznenađenje ukoliko se to desi.

Apple je tokom 2022. godine značajno povećao cenu zamene baterije za iPhone 14, sa 30 na 99 dolara. nakon toga su usledila povećanja servisiranja za iPad, MacBook i starije iPhone baterije.

Defektne baterije su pokrivene standardnom jednogodišnjom garancijom koju Apple nudi, a zamene su besplatne u okviru AppleCare Plus plana ukoliko baterija ima "zdravlje" koje je ispod 80% od originalnog kapaciteta.

Ukoliko je kapacitet veći, a korisnik i dalje nije zadovoljan njenim radnim vekom, opcije su limitirane na zamene u neovlašćenim servisima ili da to učinite sami pomoću zvaničnih Apple delova. Obe ove opcije mogu biti jeftinije od onoga što Apple nudi u okviru svog servisa sa punom cenom.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: