iOS 6

15.09.2024.

15:40

Bivši stručnjak Apple-a komentarisao iPhone 16 prezentaciju: "To je s*anje"

On je na svom TikTok kanalu, na kojem objavljuje savete o Apple uređajima, predstavljanje pratio uživo, a zaključio je da se radi o jednoj od najgorih Apple konferencija.

Izvor: Zimo

Bivši stručnjak Apple-a komentarisao iPhone 16 prezentaciju: "To je s*anje"
Profimedia

Podeli:

Apple je pre nekoliko dana predstavio novu generaciju iPhone-a koja uključuje četiri pametna telefona, a čija je najveća novost Apple Intelligence, odnosno brojne opcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji koje ipak neće biti dostupne od ovog meseca kao ni na svim tržištima. Mišljenja analitičara i tehnoloških novinara su različita, ali manje-više svi se slažu da se radi o uređajima s odličnim hardverom, ali tek će se videti kako će AI opcije izgledati u praksi.

Ali neki baš i nisu oduševljeni Apple-ovim događajem, a među njima je i jedan bivši zaposleni ove kompanije Tajler Morgan, koji je više od godinu dana radio kao stručnjak za prodaju. On je razgovarao s novinarima Daily Maila i dao im je svoje negativno viđenje Apple prezentacije koja je održana u ponedjeljak. "To je bilo s*anje", komentarisao je događaj i dodao da je to verovatno jedna od najgorih Apple konferencija koje je video.

Tokom praćenja uživo na svom kanalu na TikToku, na kojem objavljuje savete u vezi sa Apple uređajima i na kojem ima brojne pratioce, jedan od njegovih, ali i komentara drugih osoba koje su ga pratile tokom prenosa uživo bio je: "Bože, ovo je tako dosadno".

Pri tome je posebno pomenuo da su noviteti na novoj generaciji Apple telefona razočaravajući i da je jedina prava novost – taster za fotografisanje. Smatra da je Apple zapeo u nekom krugu lansiranja novih uređaja godinu za godinom, zbog čega su korisnici i kupci njihovih uređaja razočarani telefonima jer ne donose nikakve značajne promene u odnosu na prethodne generacije.

"Kada ponavljate istu stvar, ljudi će se umoriti od toga", objasnio je svoje stajalište Morgan, a isto se može primeniti i na većinu lansiranja novih proizvoda poslednjih godina. Veliku promenu u odnosu na klasične mobilne uređaje doneli su telefoni s preklopnim ekranima, dok i AI menja način na koji se koriste telefoni, ali uopšteno u većini slučajeva svake godine novi uređaji donose manje novitete, bez hardverske revolucije.

Tako je i s iPhone-om 16 za koji kaže da donosi samo osrednju nadogradnju, a da im je glavni prodajni adut taster za aktivaciju i upravljanje kamerom, što dovoljno govori o ostalim opcijama.

Naglasio je i da je Apple proveo znatan deo "keynote-a" govoreći o veštačkoj inteligenciji i različitim opcijama koje će im ta tehnologija omogućiti, ali trenutno ljude za te stvari nije briga, a još je lošije što će se neugodno iznenaditi kada kupe svoje telefone i shvate da im te opcije još nisu dostupne. Naime, AI na nove telefone stiže tek sledećeg meseca, dok integraciju Siri s ChatGPT-om očekujemo sledeće godine.

Iako je razočaran novim telefonima, njegov utisak o novim slušalicama je pozitivan, što se posebno odnosi na model AirPods 4, koji je dobio opciju aktivne kontrole buke, a nahvalio je i korišćenje Apple slušalica kao slušnog pomagala i novih mogućnosti zaštite sluha.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: