iOS 5

09.09.2024.

15:45

iPhone ima skrivenu funkciju koja udvostručuje trajanje baterije

Ako volite svoj stariji iPhone uređaj, ali baterija vam se brzo prazni, evo saveta kako da joj povećate izdržljivost.

Izvor: Zimo

iPhone ima skrivenu funkciju koja udvostručuje trajanje baterije
DenPhotos / Shutterstock.com

Podeli:

Mnoge korisnike telefona uhvati panika kada odjednom shvate da im je baterija na "izdisaju", pa tako i korisnike najpopularnijih uređaja – iPhone-a. Međutim, tehnički stručnjak podelio je manje poznat savet koji bi mogao da gotovo udvostruči trajanje baterije vašeg iPhone uređaja.

Herbi Džasmin, osnivač tehnološke veb stranice Gotechtor, tvrdi da bi podešavanje podešavanja 'Smanji belu tačku' (Reduce White Point) moglo značajno da produži trajanje baterije na iPhone uređaju. Otkako sam promenio ovo podešavanje na svom iPhone-u, primetio sam da mi se trajanje baterije gotovo udvostručilo u poređenju s onim što je bilo", tvrdi Džasmin u objavi na pomenutoj veb stranici.

Funkcija 'Smanji belu tačku' može da se pronađe u aplikaciji podešavanja pod opcijom veličine ekrana i teksta u odeljku pristupačnosti. To podešavanje omogućava korisnicima podešavanje osvetljenja ekrana prigušivanjem intenzivnijih boja kao što su zelena, bela i žuta. Džasmin je objasnio da prigušivanje tih svetlih nijansi štedi bateriju, jer telefon zahteva manje energije za osvetljavanje ekrana.

Osim štednje baterije, smanjenje osvetljenja ekrana može da pomogne u smanjenju naprezanja očiju. Svetle, jarke boje mogu biti oštre za oči, posebno u uslovima slabog osvetljenja, poput korišćenja telefona tokom noći u krevetu.

Džasmin je predložio da bi oni koji ne žele da nadograde svoj postojeći iPhone uređaj na dolazeći iPhone 16 trebalo da razmotre tu jednostavnu promenu podešavanja. Očekuje se da će novi iPhone imati poboljšano trajanje baterije i OLED ekran koji je nežniji za oči od tradicionalnih LED ekrana. Ali za sada je podešavanje bele tačke jednostavno rešenje koje daje rezultate.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: