iOS 11

04.09.2024.

21:30

Novi iPhone SE menja sve, ali postoji caka

Apple već dugo nije ažurirao iPhone SE, ali očekuje se da bi nova verzija mogla stići sledeće godine s velikim poboljšanjima, uključujući OLED ekran.

Izvor: Index

Novi iPhone SE menja sve, ali postoji caka
Jarretera / Shutterstock.com

Podeli:

Ako su glasine tačne, to bi značilo da će Apple prestati da sarađuje s japanskim dobavljačima LCD ekrana kao što su Japan Display (JDI) i Sharp, koji su specijalizovani za LCD tehnologiju.

Prema izveštaju Nikkei Asia, nova verzija iPhone SE modela bi trebalo da ima OLED ekran, što je velika promena u odnosu na trenutni LCD ekran. Apple je već prešao s LCD-a na OLED za ostatak svojih iPhone modela i sada planira uvođenje OLED tehnologije i za iPhone SE.

Apple je do sada koristio LCD ekrane od Japan Display (JDI) i Sharp za iPhone SE, ali izveštaj tvrdi da prelazi na OLED ekrane koje će proizvoditi Samsung, LG i BOE. To znači da će prestati da koristi LCD ekrane i saradnju s japanskim firmama.

OLED ekrani nude bolje boje i kontrast jer svaki piksel emituje sopstvenu svetlost, dok LCD ekrani koriste pozadinsko osvetljenje. Apple je počeo da koristiti OLED ekrane s iPhone-om X 2017. godine, a od 2020. svi iPhone modeli imaju OLED ekrane. Čak i iPad Pro modeli će ove godine preći na OLED s M4 verzijom.

Više o novom iPhone-u SE

Novi iPhone SE izgledaće slično iPhone-u 14, s 6.1-inčnim ekranom, izrezom i Face ID podrškom. Imaće A18 čip, kao i iPhone 16, koji će omogućiti najnovije Apple-ove funkcije. Međutim, iPhone SE 4 se ne očekuje pre prve polovine 2025. godine.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

14 h

Podeli: