iOS 9

08.09.2024.

8:00

Razmišljate da li vam treba iPhone 16? Ovaj vodič će vam pomoći u izboru

Apple će sledeće nedelje predstaviti iPhone 16 seriju, koja donosi mnoga unapređenja.

Izvor: Gizmochina

Razmišljate da li vam treba iPhone 16? Ovaj vodič će vam pomoći u izboru
ArgelisRebolledo / Shutterstock.com

Podeli:

Specijalizovani sajt Gizmochina napravio je zanimljiv vodič koji vam može pomoći ukoliko se dvoumite oko toga da li bi trebalo da pređete sa trenutnog uređaja na iPhone 16 - dakle, pričamo o osnovnoj verziji ove postavke.

Krenimo od inovacija koje iPhone 16 donosi - prvi put na Apple uređaje stiže integrisan AI, a tu su i A18 čip i RAM od 8GB, što bi trebalo da unapredi iskustvo koje su korisnici do sada imali.

Ko bi trebalo da razmisli o nadogradnji?

Ako imate iPhone 13 ili stariji, savetuje sajt, trebalo bi da razmislite o nadogradnji na iPhone 16. Glavni razlog za to jeste što ovaj model nudi brojne nove funkcije i poboljšanja u odnosu na svoje nekoliko godina starije prethodnike.

Takođe, ako biste koristili telefon za svakodnevne stvari kao što su surfovanje internetom, dopisivanje ili društvene mreže, ne bi vam bio potreban Pro ili neki jači model - sa AI unapređenjima koje ima, običan iPhone 16 bi vam bio sasvim dovoljan.

Upravo je AI treći razlog za nadogradnju na iPhone 16 - ako vam se sviđa sve ono što veštačka inteligencija donosi telefonima, ali biste ipak da budete oprezni i smatrate da vam ne trebaju Pro opcije, iPhone 16 je taman mera koja bi vam bila dovoljna.

Ko bi mogao da preskoči iPhone 16?

Ako već imate iPhone 14 ili iPhone 15 seriju, nadogradnja na osnovni model iPhone 16 možda neće da vam bude ništa specijalno, osim ako vam nije stalo do AI funkcija. Unapređenja performansa i kamere, iako primetna, možda ipak nisu dovoljna da opravdaju prelazak na iPhone 16.

Takođe, ako svoj telefon koristite za profesionalnu fotografiju, uređivanje video-snimaka, ili neke druge zadatke koji zahtevaju visoke performanse, možda bi vam bolje legao Pro model nego osnovni.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: