iOS 5

05.09.2024.

16:40

Može biti samo jedan

Iako je predstavljanje iPhone-a 16 pred vratima, ne prestaje da se govori o iPhone-u 17 čiji se izlazak očekuje tek sledeće godine.

Izvor: Bug

Može biti samo jedan
M.TAMS / Shutterstock.com

Podeli:

U prethodnih nekoliko dana, pojavile su se glasine da će svi iPhone 17 modeli stići s 12 GB RAM-a, što će predstavljati značajnu nadogradnju u odnosu na još nepredstavljeni iPhone 16 koji će imati 8 GB.

Ali, dugogodišnji Apple analitičar Mingči Kuo sa svojim izvorima je dodatno proverio te informacije i sada tvrdi da će samo iPhone 17 Pro Max doći u konfiguraciji s 12 GB RAM-a. S druge strane, iPhone 17, iPhone 17 Pro i iPhone 17 Slim imaće 8 GB.

Ako se to zaista i ostvari, predviđa se da će glavna prodajna prednost iPhone 17 Pro Max modela biti poboljšane AI mogućnosti, koje ostali modeli neće imati zbog manjka RAM-a. Pro Max će takođe dobiti nadograđeni sistem hlađenja, što znači da će na njemu komfornije moći da se rešavaju zahtevniji zadaci.

Kuo, takođe, ističe da Pro Max modeli trenutno čine gotovo 40 procenata ukupne prodaje iPhone-a, što znači da Apple i dalje želi zadržati najbolje specifikacije za taj model.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

21 h

Podeli: