iOS 19

27.08.2024.

10:00

Spremite novčanike: Evo kada će biti predstavljen iPhone 16

Apple je objavio termin predstavljanja svoje naredne iPhone serije, uz slogan "It's Glowtime".

Izvor: B92

Spremite novčanike: Evo kada će biti predstavljen iPhone 16
hanohiki / Shutterstock.com

Podeli:

Apple je objavio zvaničan datum svog narednog velikog događaja. Pod sloganom "It's Glowtime", događaj će biti održab 9. septembra u Steve Jobs Theater-u u Apple Parku.

Očekuje se da će tokom događaja kompanija predstaviti iPhone 16 seriju telefona.

Najveća promena za iPhone 16 i 16 Plus modele bi trebalo da bude prelazak na vertikalno postavljeni sistem kamera na poleđini. 

S druge strane, iPhone 16 Pro i 16 Pro Max bi mogli da dobiju veće ekrane, ali će zadržati Apple-ov prepoznatljiv sistem sa tri kamere na poleđini. Ova dva telefona bi mogla dobiti i novu zlatnu varijantu.

Sva četiri iPhone modela bi trebalo da imaju Action Button, koji je do sada bio ekskluzivan za Pro modele u iPhone 15 liniji. Novi telefoni bi mogli da dobiju i novi taster za fotografije i video snimke, ali nije pozbato da li će on viti rezervisan za Pro modele ili za sve.

AI i kompanijine Apple Intelligence funkcije će, bez sumnje, biti veliki deo Apple događaja. Trenutno, jedini iPhone modeli koji podržavaju Apple Intelligence su iPhone 15 Pro i 15 Pro Max, ali glasine pominuju da će kompletna iPhone 16 linija podržavati Apple Intelligence.

Tokom Apple događaja očekuje se i predstavljanje Apple Watch Series 10 pametnog sata i novih AirPods slušalica.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: