iOS 0

06.08.2024.

13:00

Neće kasniti, ali stiže bez ovoga

Prema navodima poznatog analitičara, Apple će predstaviti iPhone 16 u predviđenom periodu.

Izvor: B92

Neće kasniti, ali stiže bez ovoga
DenPhotos / Shutterstock.com

Podeli:

Kako sugeriše analitičar Mark Gurman, Apple će predstaviti iPhone 16 u septrmbru. Nova serija telefona od starta stiže bez veštačke inteligencije, odnosno Apple Intelligence funkcija. 

Tako kašnjenje objave AI tehnologije kompanije iz Kupertina neće direktno uticati na period lansiranja iPhone 16 serije.

Gurman je podelio i neka lična zapažanja i iskustva sa Apple Intelligence u iOS 18.1 beta softveru. Prema njegovom mišljenju, još je dug put do onoga što se veruje da će Apple AI omogućiti.

Trenutno, Apple Intelligence je samo nešto pametnija i lepša Siri funkcija, a ne revolucionarni servis.

Aplikacija za razmenu poruka nudi krate sugerisane odgovore i prema navodima predstavlja samo malu nadogradnju na preporučene odgovore koji već dugo postoje u iOS-u.

Reduce Interruptions Focus mod u suštini predstavlja Do Not Disturb Mode, koji inteligentno odlučuje koja obaveštenja odobrava, kao što su hitne tekstualne poruke i imejlovi.

Writing Tools čini tekst profesionalnijim ili prijemčivijim i omogućava proveru pravopisnih grešaka. Apple Intelligence može da snima poziv i da izvrši automatsku transkripciju, a kompletna transkripcija je dostupna nakon završetka poziva.

Gurman ove funkcije naziva lepim ali ne i neophodnim. Ne očekuje da će vlasnike nekih iPhone uređaja navesti da se prebace na iPhone 16 iako će se Apple potruditi da ih svojim marketinškim sloganima "proda" kao nešto neviđeno.

Očekuje se da će kompletna iPhone 16 serija dobiti Apple Intelligence, kao i iPhone 15 Pro i 15 Pro Max. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: