iOS 4

04.07.2024.

10:00

Nema odmora za Apple: Stižu novi operativni sistemi

Samo što se završila konferencija za developere, nema odmora: Apple već predano radi na sledećoj generaciji svojih operativnih sistema.

Izvor: Bug

Nema odmora za Apple: Stižu novi operativni sistemi
Shutterstock/TungCheung

Podeli:

Procurile su informacije koje otkrivaju kodna imena za dolazeća ažuriranja za iOS, macOS, watchOS i visionOS. Dok detalji ostaju u tajnosti, kodna imena nude uvid u Apple-ov fokus i daju materijal za mnoga nagađanja.

"Ali ovo je uobičajeni raspored: kompanija već razvija hardverske proizvode za sledeću godinu i potreban joj je softver za početak testiranja uređaja.", javlja uvek dobro obavešteni Bloombergov novinar Mark Gurman.

Počele spekulacije

"Luck", "Cheer", "Nepali" i "Discovery" su intrigantna kodna imena za sledeće verzije iOS-a (verzija 19), macOS-a (verzija 16), watchOS-a (verzija 12) i visionOS-a (verzija 3). Iako ova imena nude malo konkretnih detalja, počele su spekulacije.

Ime "Luck" bi moglo da ukazuje na prioritet poboljšanih performansi i pouzdanosti, i još bolje korisničko iskustvo. "Cheer" bi mogao da sugeriše fokus na jednostavnost korišćenja, potencijalno uvodeći nove funkcije pristupačnosti ili intuitivniji interfejs.

Uključivanje "nepalskog" u kodno ime izaziva znatiželju. To bi moglo da ukazuje na dodavanje nepalskog jezika na podržani spisak u watchOS-u, proširujući Apple-ov domet na širu globalnu publiku. Konačno, "Discovery" u kontekstu visionOS-a nagoveštava potencijal za razvoj proširene stvarnosti. Možda Apple planira da integriše nove AR funkcije koje će poboljšati mogućnosti njegovih pametnih naočara ili drugih budućih AR uređaja.

Legendarna tajanstvenost

Naravno, to su samo nagađanja. Apple obično drži detalje o dolazećim ažuriranjima softvera u velikoj tajnosti do njihovog zvaničnog predstavljanja na godišnjoj Svetskoj konferenciji developera, WWDC, obično u junu.

Dok detalji za sada ostaju misterija, jedno je jasno: Apple mora kao nikada ranije da stavi fokus na inovacije. Razvoj ovih operativnih sistema i pripadajućeg hardvera mora da se podigne na do sada neviđen nivo, jer svi su primetili da je Apple malo zadremao, što se novih, revolucionarnih ideja tiče. Za petama su mu i i konkurenti, i sve popularniji startapovi a i komisija Evropske unije.

Podeli:

Tagovi

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: