Tehnopolis

Utorak, 03.01.2023.

12:00

TikTok ima nove metode za detektovanje neprimerenog sadržaja

Aplikacija je pre ovoga dodala opciju restrikcije za neke tipove sadržaja za odrasle.

Izvor: B92, Engadget

TikTok ima nove metode za detektovanje neprimerenog sadržaja
Foto: Only_NewPhoto / Shutterstock.com

Tokom prethodnih meseci, TikTok je radio nanovim načinima kako da uvede starosno ograničenje za određene tipove sadržaja, a sve u cilju šireg ograničavanja mlađih korisnika da pristupaju neprimerenom sadržaju.

Sada je kompanija predstavila nove metode u ovom pravcu. U objavi na svom blogu, kompanija ističe da lansira novu verziju svog "graničnog sugestivnog modela", koji TikTok koristi za automatsko identifikovanje seksualno eksplicitnog, sugestivnog ili neprimerenog sadržaja.

Prema navodima, novi model je u stanju da bolje detektuje pomenuti sadržaj, kao i video klipove koji ne narušavaju pravila aplikacije ali i dalje nisu podobni za mlađe korisnike.

Pored ovoga, aplikacija nudi mogućnost svojim kreatorima da uvedu restrikcije kako bi video sadržaj mogli da gledaju samo odrasli korisnici. Ova funkcija je ranije bila dostupna samo za live video, a sada je primenjena i na klipove kratkog formata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: