Gejming 0

22.10.2024.

10:00

Netflix odustao

Kompanija Netflix zatvorila je svoj studio koji je osnovala pre dve godine kako bi ušla u kreiranje visokobudžetnih igara.

Izvor: HCL

Netflix odustao
nikkimeel / Shutterstock.com

Podeli:

Netflix je prije dve godine nagovestio da ne planira da se zaustavi samo na kreiranju mobilnih igara. Osnovali su novi studio Team Blue u Kaliforniji, okupili su neka zvučna imena u gejming industriji i krenuli su s razvojem originalnog IP-a za PC i konzole.

Sada međutim stiže vest da od svega toga na kraju verovatno neće biti ništa, bar za sada.

Naime, kako prenosi Game File, studio Team Blue zatvoren je ranije ovoga meseca, a iz Netflixa su otišli bivši Xbox kreativac Džozef Staten i dvojac Čako Sani i Rafael Graseti, koje je Netflix namamio iz Sony Santa Monica studija. Nigde se ne pominje otkazivanje igre, ali je Team Blue bio zamišljen kao jedini Netflixov tim koji bi se uhvatio u koštac s razvojem visokobudžetnog projekta za PC i konzole.

Ovo je inače veoma poznata priča o tome kako velike kompanije, bez iskustva u gejming industriji, optimistično uđu u razvoj visokobudžetnih projekata i onda shvate da je to mukotrpan proces. Videli smo to već s Google-om, koji je zatvorio ne samo svoj produkcijski tim, nego i čitavu Stadia platformu. Prolazili smo to i s Amazonom, kojem su bile potrebne godine i godine da uopšte lansira bilo kakvu igru sopstvene produkcije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: