Gejming 0

23.10.2024.

13:30

Stiže nova konzola: Zaigrajte Nintendo 64 u 4K rezoluciji

Američka kompanija Analogue predstavila je novu konzolu koja omogućava igranje Nintendo 64 igara u 4K rezoluciji.

Izvor: Indeks

Stiže nova konzola: Zaigrajte Nintendo 64 u 4K rezoluciji
Analogue.co

Podeli:

Analogue 3D koristi napredni FPGA čip koji verno oponaša rad originalnog N64 hardvera. Prema tvrdnjama proizvođača, sve igre rade glatko, bez problema koji su česti kod emulatora.

Analogue tvrdi da njihov čip verno kpoira svaku komponentu originalne konzole, što osigurava potpunu kompatibilnost sa N64 igrama, prenosi CNET. 

Kompanija takođe naglašava da su mnoge igre sa Nintendo 64 konzole izgledale najbolje na starim CRT televizorima, jer su ti televizori koristili analogni signal i pikseli su izgledali "mekše". 

S druge strane, moderni ekrani prikazuju sliku sa puno većom oštrinom, pa igre sa nižom rezolucijom, poput onih na N64, često izgledaju neprirodno, sa jasno vidljivim velikim pikselima.

Kako bi riješio ovaj problem, Analogue je stvorio posebne filtere koji oponašaju izgled starih CRT televizora. Tvrde da su "originalni načini prikaza pažljivo reprodukovani", kao i da ti filteri omogućavaju "gotovo neprimetne rekreacije CRT ekrana, zadržavajući toplinu, dubinu i teksturu u svakom kadru", uz simulaciju "mekanog sjaja kakav su imali stari ekrani".

Konzola podržava Bluetooth, Wi-Fi i ima četiri priključka za kontrolere, omogućavajući jednostavno igranje za više igrača. Osim što radi sa originalnim N64 kontrolerima, kompatibilna je i sa modernim kontrolerima poput 8BitDo 64. 

Analogue 3D dolazi u dve boje, a cena joj mu 250 dolara i očekuje se da će biti dostupan u prvom kvartalu 2025. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Analogue (@analogue.co)

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: