Gejming 0

15.10.2024.

13:00

Otkriveno sve: Procurile informacije o novim Pokémonima

Gejming studio Game Freak je prošle nedelje objavio da su u nedavnom napadu ukradene informacije zasposlenih ove kompanije.

Izvor: B92

Otkriveno sve: Procurile informacije o novim Pokémonima
Gill_figueroa / Shutterstock.com

Podeli:

Studio Game Freak, zadužen za razvoj Pokémon igara, potvrdio je da je bio meta napada, nakon što je na internetu osvanuo veliki broj podataka i informacija u vezi sa Pokémon franšizom.

To uključuje izvorni kod, rane dizajne likova i druge informacije, koje su se pojavile na različitim društvenim mrežama tokom vikenda.

U objavi prošle nedelje, kompanija je istakla da su njeni serveri hakovani u avgustu, a procurile su osetljive informacije zaposlenih. U toj objavi nije ukazano na detalje o curenju Pokémon informacija, ali se taj sadržaj kasnije pojavio onlajn.

Procureli dokumenti i fotografije preplavili su Reddit i X. Ovi "Teraleak" fajlovi, kako ih neki fanovi nazivaju, navodno uključuju izvorne kodove ranijih igara, kao što je Pokémon HeartGold i SoulSilver, kodna imena za Switch 2 i dolazeće Gen 10 Pokémon igre – "Ounce" i "Gaia".

Tu su i reference za dolazeći Pokémon MMO multiplejer naslov, kao i razgovori i diskusije sa sastanaka dizajnera. Tu su i neki detalji o Detective Pikachu nastavku i drugim planiranim Pokémon filmovima i anime seriji.

Raspon ovih procurelih informacija je ogroman, a otkriva tone beta dizajna likova i konceptualnih radova, pored izvornih kodova.

Zanimljivo je da ni Nintendo ni The Pokemon Company još nisu zvanično proznali curenje i dostupnost ovih informacija onlajn.

Game Freak je u svom saopštenju naveo da pojačava svoju bezbednost i izvinio se onima koji su pogođeni hakovanjem, napominjući da je neovlašćena treća strana pristupila ličnim podacima preko 2.600 sadašnjih i bivših radnika kompanije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Podeli: