Gejming 0

11.10.2024.

9:54

Skandal na turniru: Izbačen pred Top 8, a razlog je prilično čudan

Prošlog vikenda, Bandai Namco organizovao je Tekken 8 turnir na Tajlandu, a uprkos sjajnom startu sve se završilo katastrofalno zbog čudne diskvalifikacije jednog od igrača.

Izvor: B92

Skandal na turniru: Izbačen pred Top 8, a razlog je prilično čudan
Profimedia

Podeli:

Igrač pod imenom xiaochenchen (XCC) počeo je turnir odlično, izbacivši sve protiv kojih se borio. Međutim, baš kad je trebalo da uđe u Top 8, XCC je izbačen sa turnira.

Kao razlog za ovo, Bandai je naveo to da je XCC prekršio sledeće pravilo: "Ovaj turnir otvoren je za one igrače koji, od početka do dodele nagrada, jesu legalni rezidenti neke od zemalja iz pravilnika".

Na spisku koji se pominje navedeno je 189 zemalja, ali ne i ona iz koje XCC dolazi - Kina. Razlog za ovo, kako piše sajt PC Gamer, mogao bi da bude to što u kini nema Tekken 8 servera, što bi značilo da nije zvanično podržana.

Bez obzira na to, međutim, XCC nije lagao o svojoj nacionalnosti - on je počeo turnir navodeći da dolazi iz grada Šenjang u Kini, pa se postavlja pitanje kako mu je bilo omogućeno da se takmiči do tog trenutka.

Fanovi su bili razočarani ovakvim razvojem događaja, naročito jer je oštećen i sam XCC, ali i svi oni koje je pobedio, jer nisu mogli da nastave svoje učešće na turniru.

Nakon "opšte pobune" javnosti, Bandai Namco i direktor zadužen za Tekken 8, Kacuhiro Harada, oglasili su se.

"Iskreno se izvinjavamo igračima i zajednici zbog ove diskvalifikacije. Nakon pažljivog razmatranja, za Tekken World Tour 2024 svetsko finale, ubacićemo Kinu na spisak zemalja odakle igrači mogu da se takmiče. Stupićemo u kontakt sa svima koji su oštećeni na ovom turniru, i pokrićemo im troškove puta i smeštaja", saopštio je Bandai.

Harada je, pored ovog saopštenja, dodao i da će Bandai Namco "povećati broj zemalja koje učestvuju u budućnosti", mada postoje i drugi problemi poput viza koji bi ovome mogli da stanu na put.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: